SEGRE

METEOROLOGIA TORNA LA NEU

Neu de primavera

Més de 18 centímetres a Vielha i 16 a la Bonaigua i els termòmetres baixen || La Pobla, l’Albi i el Vilosell, amb una capa blanca però sense incidències

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La neu va tornar ahir a la Val d’Aran i va arribar també al pla de Lleida, on va deixar una capa blanca en municipis de les Garrigues com el Vilosell, l’Albi i la Pobla de Cérvoles, situats en altituds de 575 a 665 metres. La incidència va ser escassa, però les empreses encarregades de la conservació de les carreteres de la Diputació van dispensar sal sobre l’asfalt a les comarques del pla i als Pallars.

A Vielha, la nevada va deixar més de 18 centímetres de capa blanca, la més gran en tota la temporada, i a la Bonaigua en van caure 16 més.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a Espot es van registrar fins a 22,5 centímetres acumulats de neu nova. La nevada va ser acompanyada a més d’una caiguda de les temperatures, tant al Pirineu com al pla, d’uns deu graus en les màximes.

Per exemple, a Lleida ciutat, l’observatori de la Femosa va registrar al llarg del dia una temperatura màxima de 10,1 graus, mentre que diumenge va ser de 19,7. A Vielha, la màxima va ser de 2,6 ahir i de 12,5 el dia anterior.

En canvi, les mínimes al pla es van mantenir per sobre dels zero graus almenys fins a última hora de la tarda d’ahir i es van atansar als 5,8 a Lleida; 4,8 graus a Mollerussa o 2,4 a Os de Balaguer.

Les nevades podrien prolongar-se fins avui al migdia. Les pluges, al seu torn, van tenir escassa incidència i van acumular pocs mil·límetres al pla.

La brigada de l’ajuntament de Vielha va netejar els carrers de neu.

La brigada de l’ajuntament de Vielha va netejar els carrers de neu.SEGRE

La brigada de l’ajuntament de Vielha va netejar els carrers de neu.

La brigada de l’ajuntament de Vielha va netejar els carrers de neu.SEGRE

tracking