SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

La línia de Manresa es quedarà sense trens durant la crisi sanitària

Renfe suspèn la circulació a partir de dilluns i apunta a dificultats per regular el trànsit || Adif, per la seua part, nega que hi hagi problemes al centre de control

L’estació de Tàrrega, tancada i sense cap senyal ahir que advertís de la suspensió de trens.

L’estació de Tàrrega, tancada i sense cap senyal ahir que advertís de la suspensió de trens.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els trens deixaran de circular a partir de dilluns per la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona (R12). Així ho va anunciar ahir Renfe, que va indicar que la suspensió d’aquesta línia i la que comunica Ripoll amb Puigcerdà (R3) és només temporal i respon a la crisi sanitària pel coronavirus. En un comunicat, va assenyalar que es deu a “manteniment de la infraestructura” i a “l’adequació i optimització per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) dels recursos del centre de control de trànsit”. Sobre aquesta última qüestió, fonts pròximes a l’operadora van apuntar a una possible escassetat de personal per regular la totalitat de la circulació de trens. Adif, per la seua banda, va negar aquest extrem i va rebutjar que hi hagi problemes al centre de control centralitzat. La línia de Manresa es quedarà sense circulació després que una primera retallada temporal per la crisi sanitària suspengués dos de les dotze circulacions diàries de trens de passatgers. El nombre de viatgers, per la seua part, havia caigut en un 95% per l’aturada de l’activitat econòmica i l’exigència de confinament a la població per frenar els contagis del virus. Segons l’operadora estatal, els usuaris de la línia entre Lleida i Cervera disposen com a alternativa dels autocars de línia entre aquestes dos localitats. Renfe no contractarà en aquest cas busos per substituir els combois com fa en cas d’avaries o obres. Així mateix, va indicar que els viatgers entre Manresa i l’Hospitalet de Llobregat podran agafar els trens de la línia R4, que utilitza les mateixes vies que l’R12 al seu pas per Barcelona. Això deixa en l’aire la mobilitat entre Cervera i Manresa. Fonts de Renfe van argumentar que tot just hi ha viatgers en aquest tram, i que la decisió es va prendre d’acord amb la Generalitat.

Amb la supressió del trànsit a la línia de Manresa, l’única opció per viatjar amb tren sense transbords entre Lleida i Barcelona és la línia d’alta velocitat. La de la costa (R13 i R14) està encara en plena reconstrucció després de les importants destrosses que van ocasionar les inundacions de l’octubre. Mentre durin les obres, que el Govern preveu mantenir durant l’alerta sanitària, els usuaris que viatgen a la capital catalana han d’agafar els busos que surten de Lleida i recorren el trajecte fins a l’Espluga de Francolí. Una vegada allà, fan transbord en un tren que completa el recorregut fins a Barcelona.

tracking