SEGRE

ENERGIA RENOVABLES

Belianes instal·larà 126 panells solars a l'escola i el pavelló

Permetran estalviar 11.161 euros anuals a la factura de la llum

Vista general del pavelló municipal, a la coberta del qual posaran plaques fotovoltaiques.

Vista general del pavelló municipal, a la coberta del qual posaran plaques fotovoltaiques.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Belianes projecta instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis municipals del pavelló i l’escola amb un “doble objectiu: contribuir a la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera i alhora reduir la factura elèctrica” segons va detallar ahir l’alcaldessa, Carme Culleré. Està previst instal·lar un total de 126 unitats, 84 al pavelló i 42 a l’escola.

Segons va assenyalar Culleré, “aquestes instal·lacions fotovoltaiques a les cobertes del pavelló i de l’escola permetran als dos equipaments autoproveir-se d’energia solar, i també subministraran a tota la zona esportiva” d’aquest municipi.

L’actuació costarà 90.327 euros i el consistori ha demanat una subvenció del PUOSC

Així, Culleré va indicar que el projecte inclou un estalvi anual serà d’11.167 euros a la factura elèctrica, de manera que la inversió necessària per posar en marxa les plaques fotovoltaiques quedarà amortitzada en un termini de vuit anys. El projecte, amb un pressupost de 90.327 euros, opta a rebre ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

D’altra banda, l’alcaldessa de Belianes va dir que han demanat una subvenció de l’1,5% Cultural per reparar filtracions a l’edifici de l’ajuntament, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

tracking