SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detenen un home acusat d'agredir la seua parella a Torrefarrera

Els Mossos d’Esquadra van arrestar el presumpte agressor al domicili familiar

El detingut va ser traslladat a la comissaria dels Mossos de Lleida.

El detingut va ser traslladat a la comissaria dels Mossos de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van arrestar dissabte a Torrefarrera un home acusat d’agredir la seua parella. Els fets es van produir cap a les 13.00 hores en un domicili d’aquesta localitat del Segrià. Diverses patrulles van acudir al lloc després de ser alertats d’un aldarull. La dona va denunciar que la seua parella l’havia agafat del coll, l’havia empès i que també la va amenaçar. Els agents van procedir a la detenció de l’home com a presumpte autor d’un delicte de violència masclista.

D’altra banda, la policia catalana, a causa del confinament, ha incrementat el seguiment de forma telemàtica de les dones maltractades i els efectius del Grup d’Atenció a la Víctima les truquen de forma assídua per comprovar la seua situació. Per poder actuar, insten a la “militància activa” de la ciutadania per alertar si senten crits o baralles dels veïns. Per la seua part, l’ajuntament de Lleida ha editat una guia d’actuació per a víctimes de violència masclista en la qual s’informa que l’atenció es manté activa amb la reorganització del servei. Val a recordar que quatre de cada cinc agressions masclistes es produeixen al domicili.

Fa dos setmanes, la Guàrdia Urbana va detenir a Lleida dos homes acusats d’agredir les seues parelles. Un d’ells suposadament va clavar dos cops de puny a la víctima quan es trobaven en una gasolinera, i l’altre va ser detingut a la Mariola per pegar a la parella davant dels seus fills.

Donen allotjament a tres dones confinades amb el seu maltractador

Tres dones, una d’ella amb fills, que es van posar en contacte amb l’Institut Català de les Dones (ICD), han estat allotjades en diferents pisos assistencials a Lleida davant del risc que corrien al conviure amb el seu agressor des que es va decretar l’estat d’alarma, com va avançar SEGRE divendres. Fins dimecres passat, l’ICD havia atès sis casos nous de dones d’entre 31 i 40 anys que pateixen violència masclista, de les quals tres han hagut de ser reallotjades. Aquest any, el telèfon de l’ICD ha atès més de cent trucades de lleidatanes.

tracking