SEGRE

ENTITATS INICIATIVES

Campanya de mecenatge per repartir targetes amb què comprar aliments

Càritas d’Urgell les distribuirà entre les famílies més vulnerables de la diòcesi

Un membre de Càritas d’Urgell amb una de les targetes moneder.

Un membre de Càritas d’Urgell amb una de les targetes moneder.CÀRITAS D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Càritas d’Urgell posa en marxa aquesta setmana una campanya de micromecenatge per adquirir targetes moneder i entregar-les a les famílies més vulnerables de la diòcesi per comprar aliments. La coordinadora general de l’entitat, Marta Fortuny, va explicar ahir que l’entrega de les targetes es farà “a demanda” però que a l’Alt Urgell preveuen distribuir-ne al voltant de quaranta. “Es podran utilitzar en botigues i comerços d’alimentació per un valor nominal de 300 euros”, va dir. L’objectiu de la campanya de micromecenatge, que es porta a terme a través del web www.caritasurgell.cat, és aconseguir 30.000 euros per poder entregar fins un centenar d’aquestes targetes.

Càritas d’Urgell va explicar que es tracta d’una mesura d’urgència “creada i pensada després de detectar que nombrosos nuclis familiars nous, que no són usuaris habituals dels ajuts socials, passen per una situació d’emergència temporal” derivada de la crisi sanitària del coronavirus. Fortuny va subratllar la “situació crítica” que viuen aquests dies els bancs d’aliments per la falta de productes a causa de les restriccions de mobilitat derivades de l’estat d’alarma. Així, el de l’Alt Urgell ha entregat productes a 88 famílies aquest mes, mentre que al març els va entregar a un total de 124.

Segons la coordinadora general de Càritas d’Urgell, l’entrega de targetes per a aliments és una mesura que l’entitat va posar per primera vegada en marxa fa anys. El 2019 va destinar una partida de 12.000 euros, però “la situació d’emergència d’aquesta crisi fa necessària una campanya per recaptar fons i ampliar així el nombre de beneficiaris”. Càritas ha sol·licitat també al Govern central que estableixi un Ingrés Mínim Garantit “que protegeixi les famílies més afectades pel coronavirus”.

tracking