SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat aixeca la suspensió d'obres en carreteres i col·legis

Nou decret llei que afecta, sobretot, infraestructures de Lleida i el Pirineu || Actuacions al Vilosell i a l’Albi, la C-13 i el col·legi de Pinyana

Les obres del túnel de Tres Ponts, a la C-14, fins ara parades.

Les obres del túnel de Tres Ponts, a la C-14, fins ara parades.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va anunciar ahir que la Generalitat ha aprovat un decret llei que conté diverses mesures sobre el coronavirus, entre les quals destaca l’aixecament de la suspensió de l’execució de diverses obres de carretera a Lleida, el Pirineu i Tarragona, i que havien quedat paralitzades per la pandèmia. Budó va afirmar que es tracta de carreteres afectades pels temporals dels últims mesos i el Govern considera necessari reparar-les perquè “es necessiten aquestes infraestructures”. A Lleida, ja s’havien reprès les obres de consolidació del pendent al costat de la C-13 a Llavorsí, afectada per despreniments, i la reparació de la via. Les obres i la interrupció parcial del trànsit que comportaven s’havien parat fa unes setmanes i es van reprendre fa uns quinze dies.

La Generalitat també preveu recuperar els treballs de reparació del pont del Vilosell danyat pel temporal de l’octubre passat, i les obres a la carretera LP-7013 entre l’Albi i el Vilosell amb la pavimentació de la via i la instal·lació d’un mur de seguretat als dos costats del pont. El nou decret llei podria afectar les obres del túnel de Tres Ponts i el tram de la C-14 entre Organyà i el túnel de Montant de Tost, que encara no s’han reprès.

La Generalitat va reiterar que només s’impulsaran els treballs que consideren d’emergència i la resta quedarà condicionada a l’evolució dels contagis. Val a recordar que el Govern central ha reprès els treballs de perforació del túnel del coll de Lilla, a l’autovia de Tarragona (A-27) paral·lela a l’N-240.

El decret aprovat ahir pel Govern també autoritza a continuar o iniciar la tramitació de contractes d’assistència tècnica i d’obres menors de reforma, adequació i millora d’escoles i instituts de secundària, de manera que aquests contractes seran declarats bàsics perquè les obres puguin estar acabades abans que comenci el curs escolar 2020-2021.

La pandèmia pel Covid-19 va suspendre l’inici de la construcció de l’escola de Pinyana, les obres del nou col·legi d’Almenar i l’acabament de l’institut de Torrefarrera.

Novetats en la llei del canvi climàtic i l’impost del CO2 Una altra de les mesures que conté el decret és la modificació de la llei del canvi climàtic i la que regula l’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica per ajornar la publicació dels padrons provisionals i definitius d’aquest tribut, que inclou la informació de l’import que haurà de liquidar cada contribuent i els terminis de recaptació i liquidació de l’impost. El Govern català considera, en aquest sentit, que els efectes de la crisi sanitària fan necessari ajornar aquestes dos qüestions sobre l’impost i ha fixat el nou calendari.

tracking