SEGRE

MUNICIPIS

ERC i la CUP presenten la moció de censura a Maldà

Contra l’alcalde de JxCat i es votarà el dia 15

Presentació de la moció ahir des de la finestra del consistori.

Presentació de la moció ahir des de la finestra del consistori.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja hi ha data per a la primera moció de censura de la demarcació de Lleida en el marc de la crisi del coronavirus. Serà a l’ajuntament de Maldà, on el govern municipal canviarà de mans el 15 de maig vinent a les 12 hores, i passarà de JxCat, amb Josep Batlle al capdavant de la coalició formada per Independents per Maldà-AM (partit vinculat a ERC) i la CUP, amb Anna Salla com a alcaldessa. Salla va justificar ahir la presentació de la moció de censura “perquè tenim majoria i per responsabilitat política i democràtica per poder garantir estabilitat de govern i alhora impulsar les nostres propostes”.

El seu objectiu és dedicar els primers esforços a vetllar per un desconfinament correcte i segur per a la població. Els tres edils ara a l’oposició van presentar ahir la moció de censura davant la secretària interventora del consistori. Tal com marca la llei, el ple es convocarà al cap de deu dies hàbils des que es presenta la moció, és a dir, el proper dia 15 de maig.

Cal veure si el ple serà presencial o es farà de manera telemàtica. La moció es presenta després que la dimissió d’un edil de JxCat donés entrada a un d’ERC a l’ajuntament, conforme amb la votació de llistes obertes, fet que va canviar les majories.

tracking