SEGRE

ADMINISTRACIÓ INICIATIVES

Projecte per diversificar l'economia de la Val d'Aran

El síndic diu que el virus ha mostrat la “fragilitat” del turisme

Imatge d’arxiu d’una vista de Vielha.

Imatge d’arxiu d’una vista de Vielha.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau promou el projecte Aran Accion 20/30, que té com a objectiu diversificar i impulsar l’economia de la Val després de la pandèmia i “obrir nous àmbits econòmics”. El síndic, Paco Boya, va explicar ahir que el coronavirus ha mostrat “la fragilitat del turisme” i que “l’ideal és compaginar-lo amb altres activitats complementàries que també poden ajudar a retenir població”.

Boya va apuntar que, abans de la pandèmia, el Conselh treballava en un pla estratègic en aquesta mateixa línia, malgrat que ara el procés “s’ha accelerat”. Així, han elaborat qüestionaris dirigits a emprenedors, empreses turístiques i veïns “per fer un diagnòstic sobre les persones disposades a iniciar una nova activitat” i organitzar grups de treball. El Conselh buscarà solucions als reptes que es plantegin arran d’aquests debats. Unes 150 persones han respost al qüestionari i el termini per fer-ho estarà obert fins al dimarts de la setmana que ve.

Grups de treball per impulsar l’emprenedoria i recolzar el sector turístic davant de la desescalada

Així mateix, el govern aranès donarà suport al sector turístic per “donar informació sobre la desescalada” de l’estat d’alarma i les mesures per reprendre l’activitat, a banda de “buscar una campanya de màrqueting que posi de relleu el territori”.

Per aquest motiu, també organitzaran grups de treball per “ajudar el sector turístic a afrontar la crisi”, atès que és un dels més afectats per la pandèmia, que ha paralitzat del tot la seua activitat i ha provocat pèrdues milionàries.

tracking