SEGRE

ESNOTICIA

Les piscines públiques, sense tobogan i control de febre als banyistes

Operaris fent tasques de manteniment a les piscines municipals de les Borges Blanques.

Operaris fent tasques de manteniment a les piscines municipals de les Borges Blanques.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Control de temperatura als banyistes per accedir al recinte de les piscines i prohibit l’ús de tobogans, trampolins i matalassos. Així ho apunta el document provisional que ha elaborat el ministeri de Sanitat amb recomanacions per restablir l’activitat a les piscines d’ús públic després de la crisi del Covid-19, sense que es concretés ahir la data d’obertura d’aquests equipaments.

Aquestes regles no afectarien les piscines comunitàries ni les privades, segons el mateix text que circula ara entre els governs autonòmics.

En aquesta mateixa línia, es prohibirà l’entrada al recinte a qualsevol persona amb símptomes respiratoris o que hagi estat malalta, amb vòmits i diarrees en les últimes dos setmanes.

Tampoc estarà permès saltar a l’aigua des de la vora ni jocs que generin xipollejos. Un altre aspecte a destacar és el de la distància de seguretat, tant a fora com a dins de l’aigua, ja que els socorristes seran els encarregats de vigilar que es compleixin estrictament i hauran de marcar-se senyals a terra limitant l’espai. A més, la dutxa serà obligatòria abans i després del bany i serà obligatori portar xancletes.

Així mateix, els responsables de les piscines hauran de desinfectar el recinte i els espais tancats de manera diària, a més d’incorporar un control diari de coronavirus a l’aigua abans de l’obertura al públic i al tancament.

Val a destacar que aquesta guia no és definitiva i que el departament de Salut encara no s’ha pronunciat en aquest sentit, encara que té previst fer-ho aquest divendres. Per la seua part, la consellera, Alba Vergés, va assegurar ahir que cada municipi serà lliure de decidir si obre les piscines, sempre que pugui garantir que es compleixin totes les precaucions i mesures de seguretat que s’estableixin per fer-ho.

Diversos alcaldes del Baix Segrià van demanar ahir per videoconferència celeritat en l’estipulació dels protocols per poder obrir les piscines d’ús públic amb l’objectiu de poder preparar-se a temps i garantir al màxim la seguretat dels usuaris des del primer dia.

tracking