SEGRE

ESNOTICIA

Vora una trentena de permisos per caçar conills, senglars i estornells

Per evitar danys a cultius mentre la temporada de caça està en l’aire pel Covid-19 || A l’espera d’avançar en el desconfinament i l’ordre de vedes

Caçadors d’Aitona mostren els conills abatuts durant la sortida de dimecres passat.

Caçadors d’Aitona mostren els conills abatuts durant la sortida de dimecres passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura ha atorgat prop d’una trentena de permisos de caça extraordinaris en tot just una setmana a les comarques del pla. Són autoritzacions per abatre conills, senglars i estornells allà on ocasionen danys a l’activitat agrícola. Aquesta és per ara l’única activitat cinegètica permesa durant l’estat d’alarma pel coronavirus, que manté en suspens la temporada de caça. Podrà obrir-se quan es donin dos condicions: avançar en el desconfinament i que la Generalitat publiqui la seua ordre anual de vedes.

Dels vint-i-nou permisos atorgats, la gran majoria, dinou, corresponen al Segrià. A Aitona, Josep Maria Cabasés caça conills al costat d’uns quants caçadors a les tardes, després de la jornada laboral. Des de dijous, va explicar, han abatut més de quatre-cents exemplars. Quant a la resta d’autoritzacions, quatre són per a l’Urgell, tres per al Pla, dos per a la Noguera i una per a la Segarra. Vint-i-dos d’aquests permisos tenen com a finalitat reduir poblacions de conills. Hi ha mitja dotzena d’autoritzacions per combatre plagues d’estornells i una per abatre senglars.

La Generalitat va considerar al principi la pesca com a activitat agrària en lloc d’esportiva

Les condicions de desconfinament que permetin la caça no s’esperen almenys fins a finals de maig, i Agricultura no va poder precisar encara quan publicarà l’ordre de vedes. Mentre els caçadors esperen que es donin les condicions per poder caçar sense permisos extraordinaris, alguns pescadors començaran a fer-ho immediatament després de formular queixes a la Generalitat.

Alcen la restricció als pescadors que competeixen

La conselleria d’Agricultura va emetre ahir una circular en la qual comunica que tots els pescadors federats inscrits en competicions oficials de la Federació Catalana de Pesca Esportiva poden anar al riu a pescar.

Això sí, ho hauran de fer en els seus respectius municipis i dins de les dos franges horàries fixades per a la pràctica d’esport professional i federat en la desescalada pel Covid-19: entre les 6.00 i les 10.00 i de les 20.00 a les 23.00 hores.

Aquesta circular arriba dies després de les queixes de la secció de pesca del club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell.

Aquesta mateixa setmana havia reclamat autorització per pescar als rius Segre i Valira i havia lamentat sentir-se “marginats” en el procés de desescalada.

tracking