SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

ERC i els independents s'alien per fer fora l'alcalde de Ponts, de JxCat, amb una censura

Els cinc edils republicans i els dos de PontsxCat contra l'actual alcalde, Josep Tàpies || Segona moció en tres mandats al municipi i tercera promoguda aquest any a Lleida després de Maldà i Cervera

Emili Palà (Ponts x Catalunya), Solés Carabasa (ERC) i Josep Tàpies (JxCat) en una imatge d’arxiu.

Emili Palà (Ponts x Catalunya), Solés Carabasa (ERC) i Josep Tàpies (JxCat) en una imatge d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups d’ERC i PontsxCat a l’ajuntament de Ponts presenten avui una moció de censura contra l’actual alcalde, Josep Tàpies (JxCat). Els cinc edils republicans i els dos de PontsxCat sumen majoria dels onze que formen el ple de la corporació municipal, i JuntsxCat es quedarà en minoria amb quatre edils. ERC presenta com a alcaldable per als tres propers anys del mandat Solés Carabasa.

Aquesta moció de censura serà la segona presentada a Ponts en les tres últimes legislatures, i les dos contra alcaldes de JuntsxCat. La primera va ser contra Maria Antonia Pubill (2012), també presentada per ERC.

La portaveu d’ERC a Ponts, Solés Carabasa, va explicar ahir que la moció és conseqüència de la situació límit que s’arrossega en els últims mesos al govern municipal de la capital del Mig Segre, “agreujada en els últims dies per la irresponsabilitat de l’alcalde en el desenvolupament del seu càrrec prenent decisions unilaterals sense tenir les majories necessàries ni la voluntat de buscar els consensos que les emparin”, va dir. Per la seua part, Emili Palà, portaveu dels independents PontsxCat, va apuntar que Tàpies no va voler formar un govern unitari amb tots els edils de la corporació per afrontar la crisi sanitària i “el govern en minoria ha dut a terme una gestió insuficient de la situació”.

Per la seua part, l’encara alcalde, Josep Tàpies (JxCat), va assenyalar que la moció primer s’ha de votar i que intentarà arribar a un acord amb ERC per evitar el canvi de govern. “Sé que no ho aconseguiré, però no llançaré la tovallola i faré tot el possible per buscar una majoria”, va dir. Tàpies va cessar al març els dos edils de PontsxCat de l’equip de govern “per desavinences en la governabilitat”. Llavors ERC estava a l’oposició amb cinc edils.

tracking