SEGRE

ESNOTICIA

El turisme segueix 'confinat' i a l'espera de més mobilitat

Cases rurals tancades perquè la majoria dels visitants són de Barcelona || Al pla només obren ja alguns càmpings

Imatge del càmping La Noguera de Sant Llorenç de Montgai, que ja prepara les instal·lacions.

Imatge del càmping La Noguera de Sant Llorenç de Montgai, que ja prepara les instal·lacions.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fase 1 del desconfinament a les comarques del pla de Lleida no ha suposat una gran diferència per a cases rurals i càmpings. Les primeres continuen tancades, mentre que els segons, encara sense clients i sense poder obrir les àrees comunes, es concentren a posar a punt bungalous i altres espais. Uns i d’altres esperen que la desescalada de l’estat d’alarma permeti viatges entre diferents regions sanitàries.

El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que mentre no puguin rebre turistes de Barcelona “no és rendible obrir”. Cel Feliu, del càmping La Noguera de Sant Llorenç de Montgai, va dir que preparen les instal·lacions i tenen reserves de bungalous per al cap de setmana. Al càmping La Ribera de Clariana de Cardener fan manteniment perquè “els nostres clients són de Barcelona”. La presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va recordar que reben reserves per al juliol i l’agost.

Alcaldes i consells del Pirineu es van mostrar a favor de permetre la mobilitat entre regions sanitàries en una mateixa fase de desescalada per “reactivar l’economia”. Per la seua part, la Generalitat va sol·licitar ahir al ministeri de Sanitat que la regió sanitària del Pirineu passi a la fase 2 dilluns.

tracking