SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Evacuen en helicòpter una ciclista ferida a Mont-rebei

Primer rescat de muntanya de la desescalada i segon de l'estat d'alarma || Es va fer una fractura de tíbia i peroné

Rescat d’un escalador ferit a Mont-rebei el 9 de març.

Rescat d’un escalador ferit a Mont-rebei el 9 de març.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van practicar ahir al congost de Mont-rebei el primer rescat de muntanya de la desescalada a Lleida i el segon de l’estat d’alarma. Un helicòpter amb un equip dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) va rescatar una ciclista, de nacionalitat japonesa, que va tenir una caiguda que li va provocar una fractura de tíbia i peroné. Els Bombers van rebre l’avís a les 13.40 hores i van activar l’helicòpter perquè l’accident es va produir en un lloc de molt difícil accés, en una zona coneguda com Pla de Lluís. Després d’atendre-la in situ, va ser traslladada fins a una ambulància, que posteriorment la va evacuar a l’hospital del Pallars de Tremp. Es desconeix si la dona estava autoritzada per fer esport en aquest espai amb la fase 1 de la desescalada.

Els Bombers de la Generalitat han fet durant l’estat d’alarma, concretament entre els dies 13 de març i 18 de maig, només quatre intervencions al medi natural a les comarques de Lleida, una de les quals a l’Alt Urgell, que es considera un rescat de muntanya, mentre que les altres tres intervencions han estat al Segrià. Una d’aquestes va ser la recerca d’una persona extraviada i una altra, l’accident amb quad, que va tenir una parella el dilluns de la setmana passada a Rosselló, segons van explicar ahir des de la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Rescats (DGPEIS).

La dona, de nacionalitat japonesa, va ser traslladada en ambulància a l’hospital de Tremp

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers apliquen des de principis d’aquest any un nou model per atendre rescats de muntanya. D’aquesta manera, infermers i metges fan guàrdies conjuntament amb les unitats especialitzades dels Bombers després de superar un procés selectiu i de formació. Durant l’estat d’alarma, han portat a terme altres tasques per a les quals han estat requerits.

Augment del 15% durant el primer trimestre al Pirineu

Els Bombers de la Generalitat van fer 54 rescats de muntanya durant el primer trimestre de l’any a les comarques de Lleida, un 15 per cent més que en el mateix període de l’any passat, quan van ser 47. Així mateix, les intervencions al medi natural (rescats, recerca de persones extraviades, intervencions en rius i barrancs, etc.) també van tenir un lleuger ascens, 64 casos aquest 2020 per 63 el 2019, malgrat que en la segona quinzena de març es va declarar l’estat d’alarma i es van prohibir totes les activitats a l’aire lliure com l’escalada, l’esquí o el senderisme.

tracking