SEGRE

ESNOTICIA

Totes les residències del Pirineu podran rebre visites de familiars a partir de dilluns

De les 14 que hi ha, Salut certifica que en 12 no hi ha cap infectat i en les altres 2 el risc és baix || Recomana una visita setmanal de 30 minuts per resident i que la persona sempre sigui la mateixa

Usuaris de la residència d’Àger ja comparteixen zones comunes del centre després d’estar més de dos mesos aïllats.

Usuaris de la residència d’Àger ja comparteixen zones comunes del centre després d’estar més de dos mesos aïllats.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El total de les catorze residències d’ancians que hi ha repartides a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran podran rebre visites de familiars d’usuaris a partir d’aquest dilluns, quan el territori passi a fase 2. Així ho contempla el pla de desescalada que la conselleria de Salut ha elaborat per a aquests centres i en el qual els classifica amb tres colors diferents segons quin sigui el control que tinguin sobre la malaltia: el verd és per a les residències on no hi ha cap contagi actiu i tenen garantits l’aïllament i la sectorització d’espais per fer segures les visites; el taronja és per a les que encara estan en fase d’acabar d’aplicar les mesures recomanades i, malgrat tenir zones netes, poden tenir encara algun cas de coronavirus aïllat; i les roges per a qui encara tenen un elevat nombre d’usuaris infectats i que no tenen finalitzat el pla de sectorització i altres mesures recomanades, per la qual cosa les visites en aquests centres continuaran restringides per risc elevat de contagi.

En el cas del Pirineu lleidatà, dotze centres tenen el color verd i els altres dos tenen el taronja, per la qual cosa tots els equipaments podran rebre visites. La consellera de Salut, Alba Vergés, va manifestar que es permetran les visites en les fases 0 i 1 en casos de final de vida i de persones que, per motius de la seua malaltia, requereixin l’ajuda d’un familiar.

Pel que fa a les visites en les residències verdes i taronges, els mateixos centres hauran de confirmar-les mitjançant cita prèvia, així com habilitar-hi una àrea neta dedicada específicament. Des del departament de Salut es recomana una visita setmanal per resident, que el familiar sigui sempre el mateix i que la visita no duri més de trenta minuts. Així mateix, els que accedeixin al centre hauran de portar mascareta, se’ls mirarà la febre, se’ls desinfectarà el calçat i hauran de mantenir la distància mínima de dos metres amb els residents.

Salut també ha establert una sèrie de recomanacions per a la readmissió en les residències en fase 1 d’usuaris que van tornar als seus domicilis o van ser ingressats en centres sociosanitaris o hospitals. Per a això, els centres hauran de ser verds i l’usuari de nou ingrés haurà de tenir una prova PCR amb resultat negatiu i haver estat en aïllament preventiu. En el cas dels que tornin dels seus domicilis, es valorarà la possibilitat que el centre disposi d’una habitació perquè puguin estar aïllats uns dies.

Al pla ja n’hi ha 26 d’aptes per obrir en fase 2 Del total de les 72 residències que hi ha a les comarques del pla, més de la meitat, concretament 41, segueixen pendents de valoració per part de Salut, per la qual cosa no se sap encara si els usuaris d’aquests centres podran rebre visites de familiars quan la regió sanitària de Lleida passi a la fase 2.

tracking