SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

Arxivat el cas de la mort d'un nen en una piscina de les Borges Blanques

L'Audiència exculpa una monitora, imputada per homicidi per imprudència greu || La causa de la defunció va ser una cardiopatia congènita i no un ofegament

El jutge que va investigar el cas fins i tot va acordar que es fes una reconstrucció dels fets.

El jutge que va investigar el cas fins i tot va acordar que es fes una reconstrucció dels fets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha arxivat definitivament la causa penal per la mort d’un nen de 7 anys a la piscina del Club Tennis Borges Blanques el 16 d’agost del 2018 durant un curset de natació amb uns altres nou menors. La família de la víctima va recórrer davant del tribunal després que el jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida determinés que no hi havia responsabilitat penal d’una monitora, investigada per un delicte d’homicidi per imprudència greu. La Fiscalia ja va arxivar el 2018 la causa contra un altre monitor, menor d’edat, al no apreciar-hi delicte.

L’Audiència, després d’analitzar el cas, arriba a la mateixa conclusió que el jutge d’instrucció i afirma que “la causa de la defunció no va ser l’ofegament, amb la qual cosa descarta la mort per immersió, sinó que més aviat va ser provocada per un problema d’origen cardíac, possiblement una patologia congènita de la víctima”. Concretament, els forenses van determinar que la causa de la mort va ser per “una insuficiència cardiorespiratòria” i no per asfíxia per submersió. El tribunal arriba a la conclusió que “l’actuació de la monitora va ser correcta, ja que una vegada va visualitzar el cos del menor a l’interior de la piscina la seua actuació va ser adequada, al fer les maniobres contínues de reanimació mentre va demanar auxili”. Considera que “la seua actuació va ser adequada i, en el cas d’haver actuat anteriorment, no hauria evitat la mort”.

La família del menor va recórrer després que un jutjat no hi veiés responsabilitat penal

Els dos monitors treballaven per a l’empresa Associació Esportiva Esport Actiu, que gestionava un casal esportiu. Per tot això desestima el recurs presentat per la família i arxiva la via penal. Tanmateix, els pares del menor, representats pel lletrat Xavier Prats, acudiran probablement a la via civil perquè consideren que hi va haver negligència.

tracking