SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

La Torre de Capdella aborda la recuperació d'Aguiró

Per refer el nucli històric, on han caigut diverses cases

Vista del nucli d’Aguiró, a la Torre de Capdella.

Vista del nucli d’Aguiró, a la Torre de Capdella.GUSTAU ERILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Torre de Capdella ha adquirit diverses cases del centre històric del nucli d’Aguiró i projecta reconstruir aquesta zona que, en l’actualitat, està tancada al pas de veïns i visitants pel mal estat en què es troben els immobles. Segons l’alcalde, José María Dalmau, recuperar aquesta part del nucli agregat suposarà una inversió de més de 300.000 euros. Per al seu finançament han sol·licitat ajuts a la Generalitat a través del pròxim Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) 2020-2024.

Fonts municipals van indicar que s’han adquirit tres cases que suposaven un risc pel seu deteriorament. A més, han assegurat totes les que estaven degradades. A Aguiró resideixen una quinzena de veïns durant tot l’any, però la població es multiplica a l’estiu, una situació que el consistori preveu que torni a repetir-se malgrat la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. El projecte preveu una renovació integral, amb la demolició de tot el que no sigui reaprofitable i obrint nous espais com places i àrees obertes per als veïns.

L’ajuntament ja ha comprat diversos immobles en mal estat per frenar-ne la degradació

D’altra banda, Dalmau va indicar que l’ajuntament també treballa en la recuperació de les teulades de dos immobles del campament de la central de Capdella, un conjunt declarat Bé Cultual d’Interès Local (BCIL) i que es vol preservar. L’esmentat complex mostra l’activitat entorn de l’explotació hidroelèctrica que va ser un revulsiu per a l’economia de la zona.

tracking