SEGRE

PROTECCIÓ BALANÇ

Augmenten les trucades de familiars alertant de violència masclista a Lleida

Les atencions es dupliquen a la província de Lleida el mes d'abril || Un total de 145 lleidatanes compten amb el dispositiu per demanar ajuda en qualsevol moment

Vista d’un comerç que participa en la campanya de prevenció i atenció de violència masclista.

Vista d’un comerç que participa en la campanya de prevenció i atenció de violència masclista.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les trucades als telèfons d’atenció a dones en situació de violència masclista s’han duplicat durant el confinament a les comarques lleidatanes, avisos que han augmentat per part de familiars de les víctimes i altres persones properes com ara veïns. Segons l’últim balanç del ministeri d’Igualtat, durant el mes d’abril el telèfon d’atenció 016 va rebre un total de 41 trucades procedents de la província de Lleida, la qual cosa representa més del doble respecte al mes de l’any passat.

Pel que fa a qui va efectuar la trucada, durant el confinament també han augmentat els avisos que han fet familiars, gent propera i altres persones com veïns de les dones en situació de violència. Segons l’últim balanç, aquestes trucades han augmentat un 20 per cent durant el mes d’abril. Val a recordar que tant els Mossos d’Esquadra com altres cossos policials i les administracions han incrementat les accions de protecció i prevenció de les dones que es troben en situació de violència masclista i per això han fet una crida a la xarxa familiar i veïnal per alertar de qualsevol situació de risc en l’àmbit familiar durant el confinament.

Detectats 913 nous casos de dones en situació de violència durant el confinament

El ministeri d’Igualtat també assenyala que un total de 145 dones de les comarques lleidatanes compten amb el servei Atenpro, un dispositiu d’emergència que permet a les usuàries informar els cossos policials, serveis sanitaris o socials de qualsevol tipus d’ajuda, inclosa una situació de risc. Respecte al mes d’abril de l’any passat, les usuàries del “botó d’emergència”, han augmentat un 5 per cent a les comarques lleidatanes.

Per la seua part, la Generalitat ha detectat un total de 913 nous casos de dones en situació de violència masclista durant el confinament a Catalunya, entre els seus diferents serveis d’atenció, amb dades recollides per l’Observatori d’Igualtat de Gènere, de l’Institut Català de les Dones, i per la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies entre el dia 16 de març i el 15 de maig.

Durant el primer mes de confinament, el servei permanent telefònic 900 900 120 ha incrementat un 88 per cent les trucades respecte a mesos anteriors i els Mossos d’Esquadra han rebut un total de 1.537 denúncies, un 31 per cent menys que l’any anterior.

tracking