SEGRE

ENERGIA INSTAL·LACIONS

Gas a la planta de purins d'Alcarràs i refan un camí

Inversió de més de 200.000 euros per no portar-lo en camions

Les obres de la rasa per la qual discorre la canalització.

Les obres de la rasa per la qual discorre la canalització.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La planta de tractament de purins d’Alcarràs, que dóna servei a mig centenar de ramaders de la zona des que es va reactivar l’any passat, comptarà des d’aquest estiu amb proveïment canalitzat de gas. Per ara, el carburant es transporta en camions, la qual cosa representa una despesa afegida de transport. La millora també comportarà la renovació d’un camí local. Tota la intervenció implicarà una inversió de més de 200.000 euros que aporta la distribuïdora Nedgia sense recàrrecs per al consistori.

Els treballs, que ja han començat, connecten la planta amb la xarxa local de proveïment de gas mitjançant un nou tram de conducció d’acer de dos quilòmetres que ara mateix s’està instal·lant. Representen una inversió de 135.905 euros, als quals s’ha d’afegir el cost de reposició del paviment d’un tram del camí del Mixó. Aquesta actuació complementària s’executarà amb asfalt en calent, amb una inversió de 66.411,44 euros.

L’actuació, que comportarà la millora d’un camí municipal, ja es porta a terme

Una vegada hagin acabat aquests treballs, la planta comptarà amb proveïment de prou energia per produir electricitat i material compostable mitjançant el tractament per dessecació de les dejeccions ramaderes, procedents de les explotacions de l’àrea d’influència de la planta.

“Es tracta d’una actuació important que, a més, finança la distribuïdora. Esperem que els terminis previstos es compleixin i tot estigui a punt a l’estiu, malgrat l’emergència sanitària per la pandèmia”, va explicar l’alcalde, Manel Ezquerra.

tracking