SEGRE

Andorra obrirà fronteres dilluns i s'ofereix com a destinació turística segura

Fotografia facilitada per l'Agència de Notícies Andorrana d'un comerç en el centre de la ciutat.

Fotografia facilitada per l'Agència de Notícies Andorrana d'un comerç en el centre de la ciutat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra obrirà les seues fronteres per a l’entrada de turistes dilluns vinent, 1 de juny, una data que coincideix amb la tornada a la feina de la gran majoria de les activitats econòmiques del país. Dilluns vinent també reprenen l’activitat tot el comerç, bars, restaurants i hotels, una obertura que es produeix després d’una campanya de garbellament massiu a la població que ha comportat la realització de gairebé 138.000 proves serològiques al 90 % dels ciudada, segons informa l’Agència de Notícies Andorrana (ANA).

Una vegada feta aquesta campanya, que ha servit per "tenir una fotografia" de l’estat de la població i confirmar que l’epidèmia sembla controlada després de molts dies sense amb prou feines nous casos, el país es vol oferir de cara al turisme com una destinació segura, 'Covidien ready', segons la ministra de Turisme de l’executiu andorrà, Verónica Canales i el cap de Govern, Xavier Espot. El cap de Govern ha incidit aquest divendres en el fet que dilluns vinent és "una fita important, ja que és el retorn a la normalitat". A més, considera que "tots els sacrificis i la bona gestió sanitària acrediten que som un país 'Covidien ready', preparats per rebre la gent amb absoluta seguretat sanitària".

En aquest sentit ha reafirmat que és "l’únic país" que ha fet un garbellament al 90 % de la població, el que ha permès "un coneixement epidemiològic" i també aïllar aquells casos que han donat positiu. "És una garantia important", ha destacat Espot, afegint que tot aquest treball, a més, es continuarà "acompanyat" del seguiment per evitar rebrots i es continuaran fent cribratges poblacionals, i "mesures higièniques i sanitàries" extensives no només a la població nacional sinó també als turistes.

Per exemple, a diferència d’Espanya, Andorra no preveu limitar l’aforament a bars i restaurants, encara que aquest vindrà delimitat per l’obligació de mantenir una distància d’un metre i mig entre taula i taula.

Precisament aquest dijous s’ha presentat la campanya que Andorra impulsarà per atreure turisme aquest estiu i amb què es farà una especial incidència en els mercats més pròxims, és a dir, Espanya i França, per donar a conèixer l’oferta que el país pot oferir als visitants, centrada molt especialment en la naturalesa i la cultura.

Segons Canales, s’han dissenyat diferents itineraris culturals i de naturalesa adaptats a tots els públics i es podran fer tant de manera lliure com organitzada. "Permetran descobrir paratges molt desconeguts", ha dit la ministra, que permetran veure "l’altra Andorra", i a més d’aquesta promoció de la naturalesa també està previst que es puguin dur a terme alguns esdeveniments culturals sobre els quals es treballa, tenint en compte les mesures higièniques i sanitàries.

Tal com es va anunciar en la presentació de la campanya turística per a aquest estiu, Andorra vol fer arribar el missatge que és una destinació possible i compatible amb el desconfinament gradual i l’obertura de les fronteres.

Així mateix, en una segona fase es pretén consolidar el Principat com "el lloc on serà possible realitzar els somnis de llibertat que tants mesos ha desitjat", segons la campanya.

tracking