SEGRE

EMERGÈNCIES RESCAT

Perd la vida a l'hospital una dona arrossegada pel riu a Montgarri

De 28 anys, va resultar ferida crítica i va ser evacuada al Vall d'Hebron en helicòpter

Un helicòpter medicalitzat va traslladar la dona des de Vielha fins a l’hospital barceloní.

Un helicòpter medicalitzat va traslladar la dona des de Vielha fins a l’hospital barceloní.POMPIÈRS EMERGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de vint-i-vuit anys va morir a última hora d’ahir a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona hores després de resultar ferida de caràcter crític al migdia al ser arrossegada per les aigües del riu Noguera Pallaresa a Montgarri, a Naut Aran. Els serveis d’emergències van rebre a les 12.22 hores l’avís que una dona s’estava ofegant al riu, a prop del refugi d’aquest petit poble aranès. Fins al lloc es va desplaçar un helicòpter del Grup de Rescat de Muntanya (GRM) dels Pompièrs Emergéncies d’Aran.

Pel que sembla, la dona s’estava banyant en una zona amb una bassa quan va ser arrossegada pel corrent i va quedar inconscient. Les dos persones que estaven amb ella van alertar els serveis d’emergència. Paral·lelament, els Pompièrs van alertar els responsables del refugi, ja que era un lloc pròxim. “Hi hem anat amb el meu company i, com que tenim formació, li hem practicat la reanimació cardiopulmonar”, va explicar a aquest diari Kim Calbetó, un dels guardes.

Dos guardes del refugi de Montgarri van fer la reanimació cardiopulmonar

Posteriorment, l’helicòpter dels Pompièrs la va traslladar fins a l’heliport Vielha, on l’esperava un helicòpter del SEM per evacuar a la dona al Vall d’Hebron de Barcelona. Allà va ingressar amb pronòstic crític i va morir a la nit, segons va informar l’hospital barceloní a aquest diari. La dona vivia a la Val d’Aran i era natural de Colòmbia.

Espectacular rescat amb tres ferits divendres a Ivars de Noguera Els Bombers de la Generalitat i el SEM van fer divendres a la tarda un altre espectacular rescat a Ivars de Noguera, quan un cotxe es va precipitar per un barranc i va anar a parar al curs del riu Noguera Ribagorçana, a escassos metres de les comportes del pantà de Santa Anna (vegeu SEGRE d’ahir). Els tres ocupants van resultar ferits de caràcter menys greu i van haver de ser rescatats pel riu, a l’estar en un lloc de difícil accés. Van ser evacuats a l’Arnau de Vilanova.

tracking