SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA LOCAL

Pacte a Torrefarrera per pal·liar els perjudicis econòmics del Covid-19

Govern i oposició acorden gastar fins a 262.264 € en ajuts, contractar persones a l'atur i altres mesures || Part de la despesa, subjecta al vistiplau de l'Estat

Els edils del govern i l’oposició, després de l’acord.

Els edils del govern i l’oposició, després de l’acord.AJUNTAMENT DE TORREFARRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal de JxCat a Torrefarrera i els grups d’ERC i PSC, a l’oposició, han pactat destinar fins a 262.264 euros a pal·liar els perjudicis econòmics de la crisi del coronavirus. L’acord inclou des de subvencions a famílies i empreses fins a la contractació de persones a l’atur, així com obres per afavorir la reactivació econòmica.

Tanmateix, part de la despesa acordada, 90.000 euros, està condicionada al fet que l’Estat autoritzi a disposar d’una major part del superàvit de 461.324 euros que acumulen les arques municipals. Ara per ara, només permet destinar 92.264 euros a aquesta finalitat.

L’acord entre govern i oposició divideix les mesures en tres grups. En primer lloc, accions “immediates” amb els 92.264 euros de superàvit que el consistori ja pot gastar: 20.000 euros per a ajuts d’urgència; 15.000 per comprar EPI a empleats municipals i empreses locals; 15.000 per a subvencions de 300 euros a famílies afectades laboralment per la pandèmia; i altres d’entre 200 i 400 euros per a autònoms que no poden desenvolupar la seua activitat.

Uns 80.000 euros més de partides ja previstes i canvis en el pressupost permetran contractar persones a l’atur i donar ajuts per conservar i crear empreses, entre altres mesures. Si finalment el consistori pot disposar de 90.000 euros més del seu superàvit, preveu accions com acabar la xarxa de sanejament del Parc Empresarial i habilitar un telèfon de suport a persones vulnerables.

“Un acord ampli per poder afrontar un moment difícil”

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre (JxCat), va destacar la conveniència d’arribar a “acords amplis per afrontar moments difícils” i va elogiar la bona disposició per part dels grups a l’oposició a l’hora d’establir un “pla ambiciós” d’ajuts a famílies, empreses i comerços de la localitat.

tracking