SEGRE

MEDI AMBIENT POLÈMICA

L'Alt Urgell, contra la nova agència de Patrimoni Natural

Imatge del Ras de Conques, a les Valls de Valira.

Imatge del Ras de Conques, a les Valls de Valira.C.C.A.U.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Disset dels dinou alcaldes de l’Alt Urgell han donat suport a una moció en la qual demanen “ser escoltats” pels partits impulsors de la proposició de llei que cregui l’Agència de Patrimoni Natural abans que el text sigui debatut al Parlament. Insten a “fer una relectura més pausada i reflexiva amb i des dels municipis i les comarques on l’agència tindrà més repercussió”. D’aquesta manera, aquests primers edils s’uneixen als del Sobirà i del Jussà, a la Diputació, sindicats agraris i propietaris forestals, que demanen que es paralitzi la tramitació i consensuar la proposta.

En aquest sentit, 17 alcaldes de l’Alt Urgell (tots menys els del Pont de Bar, que es va abstenir, i Organyà, que va votar en contra) van lamentar que “pràcticament cap dels nostres ajuntaments no havia tingut coneixement de la tramitació de la llei ni del seu contingut”. Per això, en els últims dies s’han reunit amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i altres representants del departament. Consideren que en la tramitació “hauria estat desitjable el diàleg directe i la recerca del màxim consens” i adverteixen que “amb tota la informació de què disposem fins al moment creiem que hi ha dubtes o matisos que seria necessari que quedessin més clars”.

Entitats demanen paralitzar-ne la tramitació

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) demana també que es paralitzi la tramitació de la proposició de llei que crea aquesta agència. La seua presidenta, Roser Bombardó, va explicar que volen que la proposta es consensuï amb tot el territori i que “el futur consell rector de l’organisme tingui representació del territori” i del món rural.

tracking