SEGRE

SUCCESSOS DETENCIONS

A la presó per robar en un restaurant i agredir una caixera a la Seu d'Urgell

Un veí de vint-i-un anys que va ser denunciat en quatre ocasions per saltar-se el confinament || També l'acusen de punxar la llum en un pis ocupat

Imatge del restaurant del carrer Capdevila de la Seu on es va registrar el robatori a finals de març.

Imatge del restaurant del carrer Capdevila de la Seu on es va registrar el robatori a finals de març.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de la Seu d’Urgell, van arrestar dijous passat un jove de 21 anys acusat de sengles delictes de robatori amb força, lesions i defraudació de fluid elèctric. L’home, de nacionalitat brasilera i al qual també li constaven quatre denúncies per haver incomplert les mesures de confinament decretades durant l’estat d’alarma, va ingressar divendres a la presó després de passar a disposició del jutjat de guàrdia de la capital de l’Alt Urgell.

La detenció és fruit d’una investigació oberta a finals de març, quan es va produir un robatori en un restaurant situat al carrer Capdevila de la Seu. L’autor dels fets va desmuntar la finestra de l’establiment i, una vegada a l’interior, es va emportar els diners de la caixa enregistradora.

Els agents van identificar com a presumpte lladre el jove, al qual també s’atribueix una agressió comesa poques hores abans de ser detingut a una treballadora d’un supermercat d’aquest municipi. En aquest cas, tres joves van entrar a l’establiment i un d’ells va intentar robar una botella de licor. Al ser sorpresos, el detingut hauria colpejat una de les empleades i li va provocar lesions a la cara. Segons informa la policia catalana, també es va denunciar l’acusat per defraudació de fluid elèctric en un pis que havia ocupat amb altres persones. A mitjans del mes d’abril passat, van portar a terme un servei de suport als tècnics que van tallar la llum del domicili ocupat i el jove també ja va ser denunciat per amenaçar els agents. L’endemà de la detenció, va passar a disposició del jutjat d’instrucció de la Seu d’Urgell, que va decretar-li l’ingrés a la presó.

Segons assenyala l’últim balanç dels Mossos d’Esquadra, tan sols el mes de març, les denúncies van descendir un 30 per cent a les comarques lleidatanes, sobretot en robatoris amb força i intimidació i estafes. Davant de la caiguda de criminalitat durant l’estat d’alarma, els experts alerten que els delictes no han disminuït arran del confinament sinó que se’n denuncien menys, i asseguren que les conductes delictives s’han adaptat a la nova situació i utilitzen altres mètodes per perjudicar les víctimes.

tracking