SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

L'aeroport d'Alguaire amplia el pàrquing d'avions

La Generalitat invertirà gairebé 600.000 euros en una plataforma de 40.000 metres quadrats || Per afavorir usos industrials

Imatge d’arxiu d’aparcament d’aeronaus a Alguaire.

Imatge d’arxiu d’aparcament d’aeronaus a Alguaire.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat invertirà 589.000 euros a ampliar la plataforma d’estacionament d’avions. El departament de Territori ha licitat obres que contemplen la pavimentació de diferents sectors pròxims a la plataforma i la terminal de l’aeroport. Es preveu actuar en una superfície de 40.000 metres quadrats d’ús industrial, amb l’objectiu d’oferir més superfície a les empreses que hi vulguin aparcar aeronaus per a manteniment o altres activitats.

Aquesta actuació se suma a la contractació que la Generalitat ha reprès recentment per a una altra ampliació de 7.400 metres quadrats, amb un pressupost de licitació de més de 290.000 euros.

Els treballs per condicionar aquests nous 40.000 metres quadrats per a ús industrial es divideixen en quatre sectors. El primer preveu 9.416 metres quadrats completament pavimentats davant la terminal d’arribades. El segon, amb una superfície de 15.000 metres, només s’executarà parcialment; en un tercer només s’executarà part del moviment de terres, mentre que l’últim preveu 15.000 metres més de sòl pavimentat totalment finalitzat. Es preveu que aquests treballs es prolonguin durant tres mesos des de la seua adjudicació.

La setmana passada també es va estrenar l’hangar inflable de l’empresa Buidair. Tot això mostra la tornada a l’activitat de l’aeroport d’Alguaire, interrompuda fa més de tres mesos amb la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus. Val a recordar que també es reprendran els vols regulars entre Lleida i Palma a partir del dia 3 de juliol. Seran els únics ara per ara, ja que Air Nostrum ha descartat aquest estiu els avions a Menorca i Eivissa que havia operat anys anteriors.

tracking