SEGRE

TURISME LLEURE

El 80% de les empreses d'esports d'aventura ja han iniciat la temporada

El Sobirà recupera l'activitat a la Pallaresa i algunes firmes esperaran al juliol

Barques de ràfting i canoes navegant ahir les aigües de la Noguera Pallaresa a Sort.

Barques de ràfting i canoes navegant ahir les aigües de la Noguera Pallaresa a Sort.F. DOLCET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’activitat nàutica al riu Noguera Pallaresa ja s’ha recuperat després que els esports d’aventura retardessin l’inici de la temporada, previst per a mitjans de març, per la crisi sanitària del coronavirus. Entre aquest cap de setmana i el passat, un 80% de les empreses d’aquest sector han començat la campanya i la resta preveu fer-ho a partir de l’1 de juliol, segons va explicar el responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet.

No només les barques de també ràfting han tornat a baixar per les aigües de la Pallaresa, sinó que també s’han reactivat les empreses que ofereixen altres activitats, com barranquisme o hípica, sempre aplicant totes les mesures de seguretat que va establir l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola. Exemple d’això són l’ús de mascaretes i la desinfecció dels materials que utilitzen els clients.

Ahir també va ser el primer dia en què va vigir el conveni mitjançant el qual Endesa regula el cabal de la Noguera Pallaresa per assegurar la pràctica d’esports aquàtics, encara que el desglaç i les pluges havien assegurat un bon nivell d’aigua les últimes setmanes.

Val a recordar que, per a aquest cap de setmana, el primer amb llibertat total de mobilitat després del final de l’estat d’alarma, els hotels tenen una ocupació d’entre un quaranta i un seixanta per cent, mentre que els bungalous tenen fins a un 80% de les places reservades (vegeu SEGRE d’ahir). També s’han animat les reserves per als mesos de juliol i agost.

tracking