SEGRE

MUNICIPI VOLUNTARIAT

Camp de treball amb joves de tot Catalunya per rehabilitar Cal Duch de Mollerussa

Seran dotze participants que s'allotjaran de l'11 al 25 de juliol al pavelló firal

L’edifici de Cal Duch.

L’edifici de Cal Duch.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Mollerussa acollirà de entre els dies 11 i 25 de juliol un camp de treball per a joves que portaran a terme treballs per rehabilitar i adaptar una part de l’edifici de Cal Duch com a espai de trobada per a joves amb inquietuds artístiques i educatives. Els participants són dotze joves procedents de diferents punts de Catalunya que aprofitaran l’estada a la capital del Pla d’Urgell per conèixer una de les seues llegendes més curioses: la del bandoler Lo Parrot, una iniciativa que es durà a terme en col·laboració amb el Casal Popular L’Arreu i el Centre de Recerques Mascançà.

Així mateix, el camp de treball comptarà amb un tercer objectiu: rehabilitar i adequar les rutes saludables del municipi, com és el cas de la zona de la banqueta del Canal. Aquesta activitat està organitzada per la Generalitat i els joves s’allotjaran al pavelló firal, que complirà totes les mesures de prevenció davant del Covid-19.

Els joves podran descobrir la llegenda del bandoler Lo Parrot de Mollerussa

Els participants inscrits en aquesta experiència coincidiran també durant uns dies amb els deu adolescents que participaran a partir de dilluns vinent i fins al dia 17 de juliol en el camp de treball local, organitzat a través de la regidoria de Joventut amb la coordinació de Quàlia, amb l’objectiu de sanejar les façanes i millorar l’estètica del carrer de la Vilaclosa. En aquest cas, el format és diürn i tan sols en horari de matí.

Linyola transforma arbres caiguts pel temporal en un parc infantil L’ajuntament de Linyola també té a punt el seu propi camp de treball. Sota el títol A jova, tant joves com persones adultes podran col·laborar en tasques de millora del municipi. Una d’aquestes serà la construcció d’un parc infantil amb jocs de fusta que procedeix d’arbres arrancats pel temporal de la tardor passada. En concret, s’ha demanat als germans Schmitz Coll, escultors d’Ivars d’Urgell, que els dissenyin. Els treballs també inclouran altres tasques com arreglar els búnquers de la Guerra Civil ubicats a la Costanera. Així mateix, també plantegen construir un rocòdrom indoor.

tracking