SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Un municipi de les Garrigues dóna 30 € a famílies que en gastin 300 al poble

Per reactivar els comerços i les empreses del municipi

Imatge d’arxiu d’una vista d’Arbeca.

Imatge d’arxiu d’una vista d’Arbeca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Arbeca donarà una ajuda de 30 euros a les unitats familiars del municipi que gastin 300 euros o més als comerços i empreses locals (en una sola compra o en diverses). L’objectiu d’aquestes subvencions, que poden beneficiar vuit-centes famílies de la localitat, és “dinamitzar” els negocis de la població, que s’han vist afectats per la crisi sanitària del coronavirus i alguns han estat tancats durant el confinament, segons va explicar l’alcalde, Sergi Pelegrí. Per aquest motiu, el consistori ha reservat 20.000 euros a aquest finalitat.

Aquesta quantitat forma part d’una partida més àmplia per a promoció econòmica. Pelegrí va assegurar que “val la pena esforçar-nos a nivell econòmic” per promoure el teixit comercial. Per poder accedir a aquestes subvencions, les famílies hauran de presentar a partir del 14 de setembre els rebuts de compra o factures de despeses en negocis locals que s’hagin efectuat entre els dies 1 de juny i 15 de desembre.

Altres ajuntaments com el de Naut Aran també han impulsat campanyes similars

Així mateix, el primer edil va assenyalar que també s’han publicat a les xarxes socials del consistori cinc vídeos promocionals dels comerços del municipi per incentivar les compres en aquests establiments.

S’ha de recordar que altres ajuntaments de Lleida han impulsat iniciatives similars. Aquest és el cas de Naut Aran, que donarà 100 euros a cada veí major d’edat que gasti 200 euros en negocis de la localitat fins al dia 31 de desembre. A finals de juny, l’ajuntament havia rebut quinze peticions per accedir a aquestes subvencions.

tracking