SEGRE

CARRETERES INCIDÈNCIES

Una altra allau de grans roques talla de nou la carretera de Castell de Mur

A pocs metres de la del mes de gener i de la que el 2018 va causar la mort de dos persones || La Diputació, titular de la via, obrirà un pas alternatiu aquest estiu

Les roques que ahir van tallar la carretera que uneix Castell de Mur amb Sant Esteve de la Sarga.

Les roques que ahir van tallar la carretera que uneix Castell de Mur amb Sant Esteve de la Sarga.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou despreniment de grans roques va tornar a tallar ahir al migdia la carretera LV-9124 que va des dels nuclis de Castell de Mur fins a Sant Esteve de la Sarga. L’allau va tenir lloc al quilòmetre 5 d’aquesta carretera al terme municipal de Castell de Mur, al mateix punt d’un altre gran despreniment el mes de gener passat i a pocs metres del que el mes d’abril del 2018 va causar la mort de dos persones.

Les roques de grans dimensions van caure a sobre de la calçada i un operari que treballa a les obres d’eixamplament d’un pont a Sant Esteve de la Sarga va haver de fer una maniobra amb el vehicle per evitar que li caiguessin a sobre. Malgrat tot, no hi va haver ferits. La d’ahir va ser l’última de moltes incidències que ha registrat aquesta carretera que dóna accés al congost de Mont-rebei i que en períodes festius i a l’estiu la transiten desenes de vehicles. Precisament, aquest tram en el qual ahir es va produir l’allau va ser sanejat i estabilitzat el mes de gener passat i també l’any 2018.

Fins al lloc es van desplaçar tècnics, geòlegs i el diputat de Vies i Obres, Marc Baró, que va explicar que la Diputació (titular de la via) habilitarà aquest estiu un pas alternatiu per evitar “la perillositat d’aquest tram de carretera”. “La via no tornarà a obrir-se tal com està i s’obrirà un pas alternatiu”, va indicar.

Baró va recordar que la Diputació estudia la construcció d’una nova carretera per accedir a Sant Esteve de la Sarga. De fet, els serveis tècnics ja tenen redactats els nous traçats però l’estat d’alarma ha impossibilitat avançar en l’elecció de l’opció més segura.

Està previst que la setmana que ve es reuneixin els serveis tècnics de la Diputació per decidir quina és la millor opció per portar a terme en aquesta carretera.

tracking