SEGRE

REGULACIÓ ZONES DE LLEURE

Camarasa inicia el cobrament als visitants de la Platgeta

Contracta quatre persones per gestionar els espais públics || Prova pilot per regular la massificació de turistes

El control d’accés a la zona de la Platgeta a Camarasa.

El control d’accés a la zona de la Platgeta a Camarasa.M. CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Camarasa ha iniciat el cobrament de 5 euros als cotxes que accedeixen a l’espai natural del Parc de Maria Rúbies, al costat del riu Segre, conegut com la Platgeta, mentre que els autobusos amb turistes han d’abonar 50 euros per estacionar en una àrea que ha habilitat l’ajuntament i les motos paguen 2 euros. Aquesta és la mesura del consistori per regular la massificació de turistes i vehicles que es registra en aquesta zona de bany interior durant els mesos d’estiu, la qual cosa ha generat queixes entre els veïns.

El consistori ha contractat quatre persones per gestionar aquests espais a Camarasa i Sant Llorenç de Montgai. L’alcaldessa, Elisabet Lizaso, va explicar ahir que aquestes persones s’encarreguen del manteniment, vigilància i control d’accés zona de bany i aparcament del riu a Camarasa i zona del pantà de Sant Llorenç de Montgai, del servei de neteja, manteniment i

El consistori entrega informació als turistes sobre la normativa, seguretat i del Covid-19

bar del xiringuito i zona del riu, i servei de neteja i manteniment d’espais públics de Camarasa i Sant Llorenç.

La primera edil va assegurar que aquesta és una prova pilot per regular i controlar l’aforament en aquests espais naturals alhora que també s’informa tots els visitants de la normativa municipal, de les mesures de seguretat que han d’aplicar pel Covid-19 i per frenar l’incivisme que s’ha registrat cada any a Camarasa.

Lizaso va assegurar que els diners que es recaptin als pàrquings habilitats es destinaran a sufragar part del cost d’aquest personal de manteniment i del cobrament de tiquets.

Paral·lelament, el consistori treballa en l’elaboració d’un pla d’usos que reguli l’activitat a la Platgeta. El consistori va tancar l’any passat durant diversos caps de setmana l’accés als vehicles.

Aquestes quatre persones treballaran tota la setmana fins al proper dia 31 d’agost. Els veïns de Camarasa, persones amb mobilitat reduïda o vehicles d’emergències queden exempts del pagament de la taxa d’accés a aquest espai natural del municipi que congrega cada any milers de visitants.

tracking