SEGRE

ESNOTICIA

El Baix Segre, desbordat, exigeix més presència policial

El Govern demana que els municipis cedeixin equipaments públics per confinar positius || Els alcaldes reclamen dades diàries

L’alcaldessa de Soses, ahir visitant cases amb els mediadors.

L’alcaldessa de Soses, ahir visitant cases amb els mediadors.AYUNTAMIENTO DE SOSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis del Baix Segre sol·liciten al Govern més presència policial als pobles, un pla de xoc per afrontar la campanya de la fruita, més professionals sanitaris, mediadors i agents socials, i que se’ls informi diàriament dels casos positius. Els set pobles del Baix Segre es veuen desbordats cada dia per l’acumulació de casos i la dificultat de gestionar els contagis. Aquesta petició la faran extensiva avui al Procicat de Lleida davant de la petició del Govern d’utilitzar els equipaments públics que aquests municipis han habilitat per aïllar els positius i contactes que no es poden confinar on viuen.

L’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, va apuntar que s’han aplicat tots els protocols, però “necessitem més coresponsabilitat. Deixarem nous equipaments però és necessari que es tinguin en compte les nostres peticions”.

Exigeixen més professionals sanitaris, mediadors, tècnics de serveis socials i Mossos

L’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, va reconèixer que si augmentés la presència policial al municipi “seria molt més fàcil aïllar positius”. “És una tasca que ara fem des dels magatzems de fruita, el consistori i els mediadors”. Va afegir la necessitat de disposar de més “ajuda i més gent informant al carrer. Intentem cada dia contenir els contagis però ja no és suficient, és el moment d’actuar”, va assenyalar. També l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, es va manifestar en aquesta línia i va destacar la importància d’implementar un pla de xoc per a aquests pobles.

Precisament, empreses de fruita de Soses, Seròs, Aitona i Alcarràs concentren la càrrega viral més gran al Segrià amb deu brots, i segons La Vanguardia, Salut està analitzant amb lupa les condicions sanitàries en tot el cicle de producció, el compliment de les normes de prevenció de riscos, i demanaran a Treball que actuï i les tanqui quan l’incompliment sigui greu.

En aquest sentit, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va dir ahir que cal ser “contundent” amb els empresaris agrícoles “que ho fan malament”, en relació amb les condicions dels temporers, i va afegir que les inspeccions de treball continuaran en la campanya de la fruita, també quan es traslladi a altres comarques del país.

tracking