SEGRE

ESNOTICIA

Les empreses volen alternatives al tancament perimetral del Segrià

Alerten de la mala imatge de Lleida i advoquen per accions més específiques

Les banderoles col·locades ahir a l’Eix per informar els ciutadans de les pautes a seguir.

Les banderoles col·locades ahir a l’Eix per informar els ciutadans de les pautes a seguir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió de la Generalitat de no imposar el confinament domiciliari al Segrià va ser ben rebuda pel sector empresarial. No obstant, insisteix en la necessitat d’aplicar mesures alternatives al confinament perimetral, prioritzant el control i seguiment de les persones infectades. A més, els seus representants lamenten el deteriorament de la imatge de Lleida.

El més contundent va ser el president de la Cambra de Lleida i de Pimec, Jaume Saltó. “Cal aixecar el confinament perimetral”, va afirmar, i va assenyalar que ha demanat als responsables polítics que apliquin un altre tipus de mesures, en ser evident que caldrà conviure amb el virus fins que no hi hagi una vacuna. Va insistir en els microconfinaments i va subratllar que el que cal fer és “posar el focus en les persones, garantint que les que donen positiu queden confinades”, a diferència del que succeeix ara en molts casos. Va dir que el confinament del Segrià danya l’economia i va subratllar que “està projectant una mala imatge de Lleida a Catalunya i tot l’Estat”. El president de la Coell, Josep Maria Gardeñes, va advocar per no caure en “la crítica gratuïta” i no generar una alarma “perquè la imatge de Lleida no es deteriori més”, però alhora, es va mostrar partidari d’“actuar més quirúrgicament, amb un bisturí fi i efectiu allà on sigui necessari.”

Mentrestant, el gerent de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va opinar que cal fer “coses diferents del que s’ha fet fins ara”. També va avisar que malgrat que el Govern anuncia ajuts per a Lleida, els empresaris de la Conca d’Òdena, comarca per a la qual la Generalitat ja va aprovar un pla, afirmen que “encara no han rebut ni un euro”.

Per part dels sindicats, José Luis Aguilà, líder d’UGT, va acusar l’administració d’“arribar tard” en matèria de política sanitària. Va denunciar que hi ha dèficit de mitjans, de personal i “falta d’autoritat” per actuar. Va afegir que la demanda de “directrius clares” per part de la junta clínica de l’Arnau evidencia la falta de previsió.

La seua homòloga de CCOO, Cristina Rodríguez, va dir que el tancament del Segrià està afectant molt l’hostaleria i que diverses empreses preveuen aplicar de nou ERTO, que ara tindran pitjors condicions que durant l’estat d’alarma.

tracking