SEGRE

ESNOTICIA

El Govern català suspèn ingressos i visites a totes les residències del Pla i el Pirineu

La mesura ja s'havia decretat dissabte passat per a totes les del Segrià || Salut continua amb el cribratge als 33 centres de la comarca per localitzar i poder aïllar positius asimptomàtics

La residència Caser d’Oliana, a l’Alt Urgell.

La residència Caser d’Oliana, a l’Alt Urgell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha suspès els ingressos i les visites en totes les residències de les regions sanitàries de la tercera edat de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran. El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, va explicar ahir que amb Salut han aprovat una instrucció per ampliar les restriccions que des de dissabte passat ja estaven en vigor a les residències de la comarca del Segrià a tots els centres de les dos regions sanitàries.

El Homrani va aclarir que es tracta d’una mesura “preventiva” per protegir “els col·lectius més vulnerables” del Covid-19.

Així, no hi podrà haver ni ingressos ni visites excepte si són per una urgència o estan justificades, i es faran unitats de convivència per assegurar internament el control de les relacions entre els usuaris. En aquest sentit, El Homrani va explicar que es considera que hi ha un brot de coronavirus quan es detecten un mínim de 3 contagis estretament vinculats.

En el cas de les residències per a la tercera edat, un sol cas ja és considerat un brot, fet que obliga a activar tots els protocols d’aïllament i prevenció en el centre per evitar nous contagis. Fins fa pocs dies, 13 residències del total de 14 de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran estaven classificades com a verdes i només una com a roja. Les primeres són residències sense contagi i que han garantit els circuits, l’aïllament i la sectorització dels espais; les roges són les que tenien diversos usuaris encomanats.

Actualment, de la vintena de brots actius a Lleida, fins a cinc se centren en residències per a la tercera edat, dos dels quals detectats al llarg d’aquesta última setmana (vegeu el desglossament).

Així mateix, el primer nou brot en centres de Lleida es va registrar la setmana de Sant Joan a la residència Castrillón, on es van confirmar 18 positius entre personal i residents, encara que Salut assegura que la situació ja està controlada. En la mateixa línia, Salut està duent a terme aquest cap de setmana proves PCR en uns sis centres de la comarca del Segrià en el marc del cribratge al total de les 33 residències que hi ha a la zona per poder detectar positius asimptomàtics i aïllar-los.

Al llarg de la setmana vinent, s’espera que s’hagin fet tots els tests a usuaris i treballadors de les residències (vegeu la pàgina 4).

Detecten un brot a la residència Sant Domènec de Balaguer La residència Sant Domènec de Balaguer va detectar ahir un cas de Covid-19 entre els seus residents. A causa d’aquest fet, va activar ràpidament el protocol establert per Salut i va confinar tots els residents a les seues habitacions per prevenció, on romandran i també menjaran fins que es coneguin els resultats de tots els test fet per la Generalitat tant a residents com a treballadors. Aquest cas se suma al de divendres detectat a la residència Caser d’Oliana, en aquest cas, amb 26 positius entre treballadors i residents, la gran majoria asimptomàtics. Aquesta residència és de les que fins ara tenien la categoria de verda, i havien realitzat un autoconfinament a començaments de març. El brot coincideix que aquesta setmana els usuaris havien de fer les primeres sortides.

tracking