SEGRE

SALUT

Aragó diu que es controlarà el confinament dels més de 20 positius a Albalate de Cinca

Aquest dilluns, es va conèixer que hi havia dos treballadors temporers de la recollida de la fruita contgiats a Albalate de Cinca, i aquest dimarts s’han confirmat una vintena de nous positius

Vista d'Albalate de Cinca

Aragó diu que es controlarà el confinament dels més de 20 positius a Albalate de Cincaw

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i Relacions Institucionals del Govern d’Aragó, Mayte Pérez, ha manifestat que l’Executiu autonòmic està en contacte amb l’ajuntament d’Albalate de Cinca, a la Comarca de Cinca Medio, a la província d’Osca, per "teixir una estratègia coordinada" que permeti controlar que el confinament dels més de 20 positius detectats des d’aquest dilluns "es compleix".

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Pérez ha assenyalat que es fa "més necessària que mai" la coordinació entre la Delegació del Govern d’Espanya en la Comunitat autònoma, l’Executiu regional i els ajuntaments per a "posar a sobre de la taula els recursos de tots en conjunt i controlar que els contagis no vagin a més".

Aquest dilluns, es va conèixer que hi havia dos treballadors temporers de la recollida de la fruita contagiats a Albalate de Cinca, i aquest dimarts s’han confirmat una vintena de nous positius.

Pérez ha remarcat que s’està en converses amb l’Ajuntament d’aquest municipi i amb tots els que tenen casos, així com amb les comarques l’activitat de les quals està centrada en la recollida de fruita i poden tenir un focus de contagis.

La consellera ha remarcat l’interès per "ajudar" als alcaldes ja que aquesta "no és una situació fàcil", sinó que genera "incertesa i estrès en els municipis" i els alcaldes han de saber "que estem amb ells i intentem entre tots dissenyar una estratègia que els ajudi a fer front la situació en els seus municipis".

A més ha recordat que Aragó va ser la primera Comunitat autònoma que va aprovar una normativa amb mesures destinades a evitar la propagació del coronavirus en l’activitat de la recollida de la fruita, que "ha servit de referència a d’altres" i "és un assumpte que continua preocupant al Govern".

Pérez ha afegit que s’estan en contacte "constant" amb els Departaments d’Agricultura, Sanitat i amb el Govern central i "en continuarem aprofundint en les mesures que puguin evitar que el contagi en aquest col·lectiu vagi més".

tracking