SEGRE

ESNOTICIA

Raimat i Sucs queden fora de la resolució que confina Lleida

Raimat i Sucs queden fora de la resolució que confina Lleida || Els alcaldes, contents perquè “se'ns ha escoltat i s'ha entès la nostra singularitat”

Diumenge, Raimat va sortir al carrer a protestar, com també ho va fer Sucs.

Diumenge, Raimat va sortir al carrer a protestar, com també ho va fer Sucs.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alegria continguda ahir a les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Raimat i Sucs. “Estem molt contents perquè se’ns ha escoltat i s’ha entès la nostra singularitat: formem part de Lleida, però alhora n’estem molt lluny i la nostra realitat és molt diferent.”

Així resumien ahir els alcaldes pedanis de Raimat i Sucs, Ainhoa Casabón i Guillem Boneu, respectivament, com van rebre la notícia que quedaven fora de la resolució de Salut que confina la capital i sis municipis més del Baix Segre. “Som molt conscients que hi ha una crisi sanitària, i seríem els primers a acceptar restriccions si tinguéssim casos de Covid però, afortunadament, a Raimat no hi ha cap positiu”, sentenciava Casabón.

Aquestes EMD de Lleida podran mantenir obertes les piscines i els bars, la qual cosa representa “un respir”

“Poder tenir les piscines obertes és un respir, perquè tenim poques opcions de lleure.” En termes semblants s’expressava Boneu. “No tenia cap sentit que, amb només dos casos confirmats i sense temporers, ens tanquessin. No podem estar contents del tot, perquè ens sap greu pels pobles afectats, però ara respirem tranquils i estem agraïts amb les autoritats per haver-nos escoltat.”

Coincideix amb la seua homòloga de Raimat en el fet que poder mantenir oberts els bars i les piscines “és una gran notícia”, i no només per poder fer més suportable el confinament de la comarca del Segrià, “sinó perquè venim d’un altre confinament i no sé si els negocis, que van quedar molt tocats del primer, podrien tornar a resistir un altre revés econòmic. I en poblacions petites com és la nostra, quan tanca un establiment, hi perdem tots”.

Tant a Sucs com a Raimat els veïns havien sortit al carrer a protestar per la decisió de la Generalitat de diumenge passat, que sí que els incloïa en el confinament.

Abans de poder celebrar-ho, aquestes entitats municipals descentralitzades de Lleida van viure hores d’incertesa. “L’alcalde, Miquel Pueyo, ens va assegurar dimarts que, finalment, quedàvem fora de la resolució de la Generalitat, però no teníem cap paper i a primera hora d’ahir les notícies donaven per fet que ens confinaven”, reconeix l’alcaldessa pedània de Raimat. “Hi va haver moments de dubte malgrat que ja havíem informat els nostres veïns que no estaríem confinats”, afegeix l’alcalde de Sucs.

tracking