SEGRE

Successos

Desmantellat un grup de butroners especialitzats que preparava un robatori amb força a Torrefarrera

Acumulen un total de 93 antecedents i un dels membres es feia passar per tècnic de telefonia per recollir informació de seguretat

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional i dels Mossos d’Esquadra han detingut 'in fraganti' a Madrid cinc membres d’un grup itinerant de butroners especialitzats en robatoris amb força en empreses i joieries, per a la qual cosa sabotejaven sistemes de seguretat dels establiment i obrien caixes fortes mitjançant la llança tèrmica.

A més, un dels detinguts es feia passar per tècnic d’una coneguda companyia telefònica i, equipat amb uniforme i acreditació que semblaven reals, aconseguia informació sobre els sistemes d’alarma, la ubicació de volumètrics i la localització de caixes fortes.

Els arrestats acumulen un total de 93 antecedents, la majoria d’ells per delictes contra el patrimoni. En aquesta operació, els agents els han intervingut un total de 34.180 euros, diverses plaques de matrícula de vehicles, una motxilla amb un uniforme d’una coneguda companyia de telefonia al costat d'una acreditació de la mateixa companyia amb dades de filiació fictícies, diverses eines per a la comissió dels delictes, dos rellotges i un vehicle.

Les investigacions van començar en cometre’s un robatori a la localitat barcelonina de Gavà, d’on van sostreure un total de 5.193 rellotges valorats en 1.368.619 euros. Els primers passos en la investigació van permetre identificar una part dels possibles autors, els quals formaven part d’un grup criminal assentat a Madrid però que es movia amb gran facilitat.

Amb aquestes dades, els agents d’ambdós cossos policials van acordar continuar les investigacions de manera conjunta amb l’objectiu d’"unir esforços" i aconseguir el total esclariment dels fets i la plena desarticulació del grup.

Mentre les investigacions avançaven, durant el mes de juny passat es va produir a Madrid un robatori amb força en un establiment del centre de la capital, en el qual van sostreure un import total de 45.000 euros. Practicades les gestions oportunes, es va poder determinar que els autors eren els propis investigats.

Per als seus robatoris sabotejaven els sistemes de seguretat per arribar a les caixes fortes. Respecte al modus operandi, en un primer moment realitzaven l’entrada a l’establiment mitjançant butró o fractura dels panys i portes d’accés.

Posteriorment, vulneraven i sabotejaven els sistemes de seguretat i d’alarma per tal de, una vegada inutilitzats, procedir a l’obertura de les caixes fortes que hi ha en les empreses, despatxos mercantils i joieries. Ho feien amb un equip oxitall i així sostreien els efectes i els diners que es trobés al seu interior.

Fruit de l’anàlisi dels esmentats indicis i d’altres tasques policials, es va poder esbrinar que preparaven un robatori amb força en una empresa d’òptica ubicada a la localitat lleidatana de Torrefarrera.

Igualment, es va poder determinar que un dels implicats s’havia desplaçat amb altres persones no identificades fins un polígon industrial de València amb la finalitat de fixar possibles objectius de robatori.

DETINGUTS QUAN ES DISPOSAVEN A COMETRE UN NOU DELICTE

Després de l’establiment d’un dispositiu de vigilància permanent durant tot el cap de setmana, es va aconseguir la total i plena identificació dels integrants que conformaven el grup criminal.

En tenir els investigadors la "certesa de la imminent execució" del robatori mitjançant butró, es va dur a terme l’explotació de la investigació, culminant amb la detenció de cinc persones i l’execució de quatre entrades i registres als domicilis dels investigats, així com al domicili de la mare d’un d’ells, on aquest individu guardava importants sumes de diners obtingut en els robatoris perpetrats pel grup criminal.

La sol·licitud de la pràctica de tals diligències va ser realitzada amb caràcter urgent en ordre a obtenir no només més indicis probatoris, sinó també a la immediata detenció dels seus integrants i evitar, d’aquesta manera, la consumació del robatori en l’empresa comercialitzadora d’or.

L’operatiu ha permès la detenció de cinc dels integrants del grup criminal investigat, intervenint-se en els diferents registres nombrós material específic per a la perpetració de robatoris amb força, així com "gran quantitat de diners".

tracking