SEGRE

Els Pallars proposen impulsar el teletreball per combatre la despoblació

El teletreball s’ha convertit en l’única alternativa per a moltes empreses pel confinament.

El teletreball s’ha convertit en l’única alternativa per a moltes empreses pel confinament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Foment del Pallars, Pallarsactiu, que reuneix administracions i empreses del Jussà i el Sobirà, proposa impulsar el teletreball com a mitjà per atreure nous veïns a aquestes dos comarques i revertir la tendència a la despoblació.

L’entitat considera que la crisi del Covid-19 “ha generat un canvi de paradigma en el món laboral, especialment amb l’impuls al teletreball i la flexibilitat horària”. Una cosa que valora com “una gran oportunitat perquè persones que viuen a les grans capitals tinguin l’opció de plantejar-se un canvi de vida”, ja sigui teletreballant diversos dies per setmana als Pallars o establint-hi la residència.

Com a primer pas, Pallarsactiu ha posat en marxa una enquesta a través d’internet, sota el títol Vius fora? T’agradaria establir-te teletreballar des del Pallars? Aquest qüestionari, dirigit a la població del conjunt de Catalunya i en especial a col·lectius com propietaris de segones residències als Pallars, té com a finalitat “conèixer els vincles de la ciutadania amb el Pallars, què valora i què necessitaria per establir-s’hi”. També espera mesurar “fins a quin punt la població urbana es planteja un canvi de vida”.

tracking