SEGRE

COMUNICACIONS BANDA AMPLA

Fibra òptica aquest estiu per al 33% dels veïns de les Garrigues

La Generalitat desplega 16 quilòmetres de cable entre les Borges i Mollerussa

El conseller Puigneró durant la visita a les Borges.

El conseller Puigneró durant la visita a les Borges.GENERALITAT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 33,7% dels habitants de la comarca de les Garrigues tindran aquest estiu accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d’agost s’hauran desplegat setze quilòmetres nous de cable que, sumats als 27 que ja hi ha, donaran connexió a internet d’alta velocitat a onze municipis entre les Garrigues i el Pla, amb una inversió de 620.495 euros. Fins a 6.363 habitants de les Borges Blanques i Puiggròs tindran accés a la banda ampla. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va visitar ahir les obres del desplegament de la fibra òptica entre Mollerussa i les Borges Blanques.

Pel que fa al Pla d’Urgell, aquesta actuació de la Generalitat permet que nou municipis estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica pública: Bell-lloc, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Mollerussa, Palau d’Anglesola, Sidamon, Vila-sana i Miralcamp. També s’inclouen tres nous polígons de Mollerussa. Aquestes dades suposen que el 69% dels habitants de la comarca tindran accés a la xarxa de banda ampla a finals d’aquest estiu.

Puigneró va destacar durant la visita a les Garrigues que el desplegament significa un progrés que “permet combatre la despoblació de certs territoris”, i va posar com a exemple la crisi del Covid-19, que ha potenciat el teletreball “com a nova manera de treballar, i hem comprovat que es pot fer des de qualsevol punt de Catalunya”.

El conseller va parlar de la importància que la connectivitat té com a dinamitzador de l’activitat econòmica, i en aquest sentit va afirmar que “durant els propers dos anys, la xarxa ha d’estendre’s fins a arribar a la resta de municipis de les Garrigues i el Pla d’Urgell”. El conseller es va reunir amb els alcaldes de les Borges Blanques i Puiggròs, Enric Mir i Montserrat Ruiz, respectivament, i amb el president del consell de les Garrigues, Jaume Setó. Puigneró també va explicar el projecte del desplegament a Miralcamp.

Connexió de capitals lleidatanes a xarxa pública de fibra Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i també els municipis al traçat del cable, amb una cobertura del 84 per cent de la població de Catalunya. Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats, impuls al teixit econòmic, progrés econòmic i social i, especialment, la lluita activa contra la despoblació. A Lleida, queden Sort i el Pont de Suert, que també s’hi connectaran aquest any 2020.

tracking