SEGRE

ESNOTICIA

La Noguera insta a relaxar restriccions i que s'adaptin a cada municipi

Sol·liciten aixecar aquestes limitacions en alguns pobles i més presència policial

Imatge del president Torra a la reunió telemàtica amb els alcaldes de la Noguera.

Imatge del president Torra a la reunió telemàtica amb els alcaldes de la Noguera.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alcaldes de la Noguera van demanar ahir al president de la Generalitat, Quim Torra, rebaixar part de les restriccions que s’apliquen a la Noguera i adaptar-les a cada municipi. Durant una videoconferència, van plantejar revisar la situació epidemiològica de cada localitat perquè el Procicat pugui valorar la possibilitat d’alçar les limitacions a activitats econòmiques en municipis que no tenen contagis actius.

En aquesta reunió telemàtica amb el president, els alcaldes van exposar la diversitat de situacions a la comarca i van sol·licitar més presència policial per fer complir normes com l’ús de la mascareta o evitar els botellons. “Els municipis petits no tenim policia local i és molt difícil fer-les complir”, va dir l’alcalde d’Algerri i president del consell de la Noguera, Miquel Plensa.

Val a recordar que hi ha nou municipis de la Noguera que el jutge va excloure de les restriccions del Govern. Són els que pertanyen als CAP d’Artesa de Segre i Ponts, amb una baixa incidència de positius. Altres com Preixens, Àger o Penelles també van sol·licitar que es flexibilitzessin les restriccions pel baix índex de contagis i per la greu afectació que estan tenint en les economies locals, especialment en matèria de reserves turístiques i restauració. L’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Montse Fornells, va explicar que els alcaldes van sol·licitar també una directriu per dur a terme les festes majors dels pobles. “Algun document que aclareixi les activitats que es poden organitzar i les que no per prevenir millor els contagis i evitar aglomeracions.” A la Noguera, es va recomanar a la ciutadania quedar-se a casa encara que la mobilitat no està prohibida i es va limitar l’aforament de bars, restaurants i comerços al 50%. Es van prohibir les trobades de més de deu persones.

Torra demana màxima prudència i prevenció per afrontar la crisi La Noguera fa quinze dies que està amb les restriccions especials per l’augment de contagis, i de moment no hi ha un calendari per aixecar-les. El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar als alcaldes que “anem pel bon camí”, però va demanar “màxima prudència, conscienciació i prevenció”, perquè “són dies crítics no només per a la Noguera, sinó per a tot el país”.

tracking