SEGRE

ESNOTICIA

El turisme preveu omplir el 80% dels hotels aquest mes malgrat nombroses cancel·lacions

Les cases rurals esperen fins un 70% de les places reservades || El sector turístic lleidatà ha cancel·lat reserves, però no ha tingut la forta caiguda d'altres destinacions de la resta de Catalunya

Imatge d’una baixada de ràfting ahir a la Noguera Pallaresa.

Imatge d’una baixada de ràfting ahir a la Noguera Pallaresa.F. DOLCET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic de Lleida preveu un bon mes d’agost, amb ocupacions de fins al 80% en hotels del Pirineu i no es descarta arribar de forma puntual al ple en alguns establiments. El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar ahir que hi ha “bones previsions” i que, malgrat que hi ha hagut cancel·lacions en els últims dies, també hi ha hagut noves reserves. Igual d’optimista es va mostrar el responsable de l’Associació d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, que va apuntar que “hi ha molta demanda” i que esperen doblar l’activitat que han tingut durant el mes de juliol.

Per la seua part, el president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va assenyalar que “la situació està bastant embolicada” i va admetre que en les dos últimes setmanes hi ha hagut “bastantes anul·lacions” com a conseqüència dels rebrots de coronavirus, encara que també hi ha hagut noves reserves. Així doncs, Ramon va apuntar que l’ocupació de les cases de pagès de les comarques de Lleida aquest mes d’agost se situarà entre el 60 i el 70 per cent.

Defensen que Lleida és un destí de naturalesa allunyat de les massificacions d’altres zones catalanes

Així, el sector turístic de Lleida resisteix mentre que en altres destinacions de Catalunya es registren caigudes significatives en el nombre de reserves (vegeu el desglossament lateral). Fonts del sector ho van atribuir que el litoral català i Barcelona compten habitualment amb molts turistes internacionals, que aquest estiu estan cancel·lant els viatges, quan a Lleida els visitants estrangers suposen un 18% del total. També van apuntar que aquesta diferència podria deure’s al fet que la demarcació és una destinació de naturalesa i allunyada de les massificacions.

En aquest sentit, el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va apuntar que el sector afronta una “campanya d’estiu atípica” i va assegurar que estan “a ple rendiment”. No obstant, va explicar que en cas que s’apliquin mesures més dures a Barcelona i l’àrea metropolitana per contenir l’expansió del coronavirus “ens faria molt mal”.

Alegre va assenyalar que preveuen continuar rebent turistes francesos aquests mesos d’estiu malgrat la recomanació del país veí, que va demanar als seus veïns que no visitessin Catalunya pels rebrots. Els turistes francesos suposen aproximadament el 40% del total de visitants internacionals que rep la demarcació. De la mateixa manera, Bèlgica va aconsellar no viatjar a les províncies de Lleida i d’Osca pels rebrots de coronavirus que s’han registrat en algunes zones d’aquestes dos províncies i Alemanya va recomanar no visitar Catalunya, Aragó i Navarra per la mateixa raó. Val a recordar que les restriccions anunciades per països com el Regne Unit, que ha decretat una quarantena per a tots aquells que entrin al país des d’Espanya, han provocat també cancel·lacions d’aquests visitants. A Lleida, això suposarà una pèrdua d’ingressos d’uns quatre milions d’euros (vegeu SEGRE de dimecres).

tracking