SEGRE

ESNOTICIA

Nous contagiats eleven a onze el brot en una residència de Cervera

Cinc residents i dos treballadors donen positiu per coronavirus i se sumen als altres quatre usuaris afectats || Un centenar de PCR d'aquest centre donen negatiu

Imatge de la residència Mare Güell de Cervera.

Imatge de la residència Mare Güell de Cervera.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència Mare Güell de Cervera ha registrat set nous positius per coronavirus (cinc residents i dos treballadors) que s’afegeixen als quatre que es van detectar a mitjans d’aquesta setmana, segons van informar ahir divendres fonts municipals.

Així mateix, un centenar de proves PCR que es van practicar al centre han donat negatiu.

L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va explicar que els empleats que han donat positiu es troben confinats als seus domicilis i eren asimptomàtics, mentre que alguns dels residents positius presentaven els símptomes d’un refredat comú. Fins ara, tots els residents (tant els infectats com els que no ho estan) estan aïllats per prevenció a les habitacions. Una empresa especialitzada va desinfectar aquest dijous la residència i durant el dia d’ahir es va preparar la sectorització per aïllar els residents contagiats en una zona de l’edifici.

Està previst que la resta ja pugui sortir de les habitacions i fer vida comunitària. Santacana va indicar que “la situació no és preocupant perquè els positius són estables i ara ja tenim el resultat de la totalitat de les proves que s’han fet a tots, tant als treballadors com als residents”.

Centenars de casos i desenes de morts Des de l’inici de la crisi sanitària del coronavirus, les residències lleidatanes han registrat prop de 900 contagis i almenys 68 morts entre els centres de les comarques del pla i els del Pirineu. Així es desprèn de dades oficials que ha publicat aquesta setmana el departament de Salut.

tracking