SEGRE

MUNICIPIS REIVINDICACIONS

L'Alt Urgell reclama ajuda per evitar l'incivisme als seus espais naturals

Augmenten les persones que acudeixen a rius i basses i les deixen plenes d'escombraries

Nargó prohibeix aquest estiu el bany a les basses del Codó.

Nargó prohibeix aquest estiu el bany a les basses del Codó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes de l’Alt Urgell denuncien que augmenta l’incivisme en espais naturals de la comarca i a la via pública. Asseguren que cada vegada més grups de persones acudeixen a banyar-se en trams de riu, tant en els quals és permès com en els que no, i els deixen plens d’escombraries.

Els edils sol·liciten als Mossos i els Agents Rurals “que ajudin a controlar l’incivisme”. L’alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, va explicar que hi ha banyistes a la platja d’Ogern, on han prohibit el bany com a mesura de seguretat arran del Covid-19. La Ribera Salada té dos espais on sí que està permès banyar-se, però hi ha “aglomeracions de persones foranes que no acaten les mesures contra la pandèmia i les deixen plenes de brossa. No descartem vetar el bany també en aquestes zones”. A Coll de Nargó, l’ajuntament ha prohibit aquest estiu el bany a l’espai de les basses del Codó (vegeu desglossament). Per la seua part, a la Seu l’ajuntament ha demanat ajuda per frenar la proliferació de festes amb consum d’alcohol a la via pública.

Coll prohibeix enguany el bany a les basses del Codó L’ajuntament de Coll de Nargó ha emès un decret que prohibeix el bany a l’espai natural de les basses del Codó. La mesura s’ha pres per frenar possibles rebrots, fent ús de la potestat que atorga el Procicat per gestionar àrees d’aigües interiors que no estan declarades com a zona de bany però que són freqüentades. El consistori denuncia “impossibilitat per fer complir les normes contra el Covid”. També asseguren que “no poden fer un seguiment de possibles contagis”.

tracking