SEGRE

POLÍTICA FORMACIONS

Renuncia en bloc la cúpula del PDeCAT al Pirineu i insta el partit a unir-se a JxCat

Mayte Rivero i els presidents de les comarques de muntanya dimiteixen dels seus càrrecs a la formació

Acte de constitució del nou Junts per Catalunya.

Acte de constitució del nou Junts per Catalunya.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del PDeCAT al Pirineu, Mayte Rivero, i els presidents comarcals del partit a l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Sobirà han anunciat la renúncia en bloc als seus càrrecs a la formació. Ho han fet en una carta als militants en què insten el partit a unir-se al nou Junts per Catalunya (JxCat) que lidera Carles Puigdemont. Una possibilitat que sembla remota després que la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, descartés una coalició electoral.

Rivero va explicar que l’organigrama de la formació feia temps que estava caducat i va assenyalar que la relació amb la direcció nacional era inexistent. Va afegir que ella se sentia “incòmoda” amb la direcció del partit al considerar que “no consultaven” el Pirineu. Així mateix, va ratificar la seua “implicació i compromís” amb la causa dels “companys a la presó i a l’exili”. En cas que no hi hagi acord en la negociació entre Junts i PDeCAT, va apuntar que cadascú prendrà la “decisió personal que determini”, encara que ella va expressar preferència per la nova formació de Puigdemont.

El tinent d’alcalde de Lleida Toni Postius i altres càrrecs del PDeCAT s’han afegit al nou Junts

Malgrat dimitir dels seus càrrecs al partit, Rivero va puntualitzar que tant ella com els fins ara presidents comarcals seguiran “vinculats al Partit Demòcrata i treballant per al Pirineu mentre hi hagi la mínima possibilitat d’entesa” amb Junts. Els càrrecs del Pirineu s’afegeixen a Toni Postius i altres representants del PDeCAT a Lleida que s’han unit al nou JxCat.

tracking