SEGRE

EQUIPAMENTS EDUCACIÓ

Famílies de Linyola presenten queixes al quedar 6 nens sense plaça a la guarderia

Estan en llista d'espera i el consistori aposta per ampliar el centre en el futur

Famílies de Linyola, a la guarderia.

Famílies de Linyola, a la guarderia.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de nounats que ha experimentat Linyola en els últims anys ha deixat la guarderia municipal El Sitjaret sense prou places per a tothom, i sis nens s’han quedat sense plaça el curs vinent. Així ho va informar el consistori a finals de mes després de donar a conèixer el resultat d’un procés selectiu que va organitzar per assignar les places. En els cursos de P0 i P2 s’han pogut admetre totes les sol·licituds, però a P1, tretze s’han matriculat i sis n’han quedat fora. Això ha provocat indignació entre les famílies, que reclamen a l’ajuntament solucions per evitar haver de matricular els fills en altres municipis. També van criticar que l’aula prefabricada que es va instal·lar l’any passat no hagi servit per resoldre el problema i acusen el consistori de “passivitat” i de no haver actuat amb diligència. “La sensació és que no els importa si els més petits es queden al poble o no, tant aquest curs com en els pròxims”, va remarcar un dels familiars.

Davant d’aquesta situació, han enviat una carta al departament d’Educació per reclamar suport de la conselleria i denunciar presumptes irregularitats en el procés de selecció, ja que la llista definitiva es va publicar sense puntuacions.

Per la seua part, l’alcalde, Alex Mases, va assegurar que són conscients del problema i va afirmar que ha estat en diàleg constant amb l’Ampa per trobar solucions. Va apuntar que en el futur passaran per ampliar aquest centre educatiu. Va remarcar que el procés de selecció es va aprovar per unanimitat en un ple municipal i també va comptar amb el vistiplau de l’Ampa. També va recalcar que actualment treballen amb la incertesa que causa el Covid-19 i les possibles noves directrius que determini tant el departament de Salut com Educació.

tracking