SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

La Mancomunitat acaba les obres per garantir l'aigua de boca a set pobles

La riuada de l'octubre va arrancar la canonada i va caldre recórrer a les cisternes al maig

Els treballs que es van abordar al maig a Vinaixa.

Els treballs que es van abordar al maig a Vinaixa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’altra banda, la xarxa de clavegueres, que també es va emportar la riuada, està reconstruïda en un 60 per cent. Aquestes obres costaran 120.000 euros. A més, ja està finalitzada la guarderia, també afectada per les inundacions i en la qual s’han invertit 65.000 euros. En quinze dies es farà l’estació d’autocaravanes.

?

vinaixa

La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues finalitzarà aquesta setmana la captació i les canonades destrossades per les tempestes de l’octubre, que donen aigua a set pobles de la comarca i a un de la Conca de Barberà. La previsió és que, una vegada connectades, quedi en desús el bypass provisional que ha funcionat en els últims mesos, encara que es mantindrà instal·lat.

Des del mes de maig passat les màquines treballen per reposar la conducció de 600 metres a Vinaixa que dóna aigua a aquesta població, Tarrés, l’Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, els Omellons i Senan, aquest últim a Tarragona. Va ser arrossegada per la riuada de la tardor passada. Llavors, es va instal·lar un bypass per proveir totes aquestes localitats. No obstant, la crisi sanitària va aparcar els treballs que es van abordar al gener. A més, el cabal de la conducció provisional va ser insuficient al maig, quan van començar a omplir-se piscines, van arribar propietaris de segones residències i la calor va fer augmentar la dotació a les granges de vedells. Tot plegat va obligar a portar aigua als dipòsits utilitzant cisternes, per garantir el subministrament a aquestes poblacions des de finals de maig.

Per si fos poc, les importants pluges el mes de juny van dificultar les maniobres de camions i màquines, que no van poder entrar a la zona al quedar convertida en un fangar. Ara el problema quedarà definitivament resolt i la connexió temporal es mantindrà per fer front a possibles avaries, segons el president de la Mancomunitat i alcalde de Granyena de les Garrigues, Francesc Esquerda. La reposició de conduccions ha costat més de 620.000 euros, que pagarà la Mancomunitat amb subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Sorea és la firma que ha executat les obres.

Vinaixa reposa la xarxa municipal i finalitza les obres del clavegueramL’ajuntament de Vinaixa ha iniciat les obres per reposar dos quilòmetres i mig de canonades que van quedar arrasades després de les inundacions del mes d’octubre passat. Corresponen al tram comprès entre la captació en un brollador del municipi fins a la bassa de regulació, segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Tarragó. Aquesta actuació suposarà una inversió de 175.000 euros, segons el primer edil.

tracking