SEGRE

ESNOTICIA

El turisme de Lleida tanca un agost sota pandèmia amb més ocupació que el del 2019

El Pirineu s'ha vist afavorit per la preferència per una destinació propera, de naturalesa i a l'aire lliure || La caiguda dels visitants internacionals ha estat absorbida pel mercat català

Imatge d’una barca de ràfting passant pel congost de Collegats.

Imatge d’una barca de ràfting passant pel congost de Collegats.MACK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic de Lleida preveu superar aquest mes les ocupacions que es van registrar l’agost de l’any passat. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que fa un any les dades ja van ser “molt bones”. Va apuntar que hi ha hagut millor ocupació durant tot el mes i que “es manté en bons nivells” per a aquesta última setmana, quan normalment acostuma a descendir.

Alegre va remarcar que la previsió de millorar resultats es dóna a tota la demarcació, a excepció de Lleida ciutat, més afectada per les mesures de la Generalitat per frenar els contagis de Covid. Va apuntar que al pla, “gran part de l’oferta de places hoteleres” són a la capital del Segrià. Alegre va assegurar que les característiques de Lleida com a destinació (sense massificacions i una oferta basada en la naturalesa) han beneficiat el sector. Va remarcar que la caiguda del turisme internacional “ha estat absorbida pel turisme local”, amb un increment dels visitants de la resta de Catalunya. En aquest sentit, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va dir que el 90% dels clients són catalans.

El nivell de reserves ha estat bo i es manté aquesta última setmana, quan normalment descendeix

Castellarnau va assenyalar que aquest mes d’agost ha estat “millor que el de l’any passat” al Pirineu, amb ocupacions d’entre el 85 per cent i el ple. “Hi ha hagut més gent”, també en segones residències, la qual cosa ha beneficiat els restaurants. Va afirmar que al pla, les dades han estat “més baixes” i “no han arribat al 50 per cent a gaires llocs”.

La presidenta de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va dir que els bungalous han penjat el cartell de complet i les places d’acampada han estat entre el 90 i el 95%. Per aquest cap de setmana es preveu fins un 95% en bungalous i entre un 50 i 60% en l’acampada.

Prop de 1.300 activitats d’aventura aquàtiques al dia

Els esports d’aventura qualifiquen aquest mes d’agost com “espectacular”. El responsable de l’Associació d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que de mitjana han ofert unes 1.300 activitats aquàtiques al dia, una xifra similar a altres anys, entre les quals destaca el ràfting i també canoes, hidrotrineu, caiac i barranquisme. Va assenyalar que “la demanda ha estat molt gran” i amb les bones dades preveuen arribar a una facturació d’entre un 30 i un 35 per cent d’un any normal (la previsió inicial era d’un 25 per cent). D’altra banda, el president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que al Pirineu s’ha arribat “gairebé al 100%” i al pla ha anat “millor que un any normal” amb ocupacions d’entre el ple i el 50%.

tracking