SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Palau de Noguera reivindica la seua història a través d'un mural

S'hi reflecteix el vincle amb l'orde Hospitalari

Imatge del mural, encara en elaboració, a la cooperativa de Palau de Noguera.

Imatge del mural, encara en elaboració, a la cooperativa de Palau de Noguera.ASSOCIACIÓ PALATIUM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Palatium de Palau de Noguera, que es dedica a la preservació del patrimoni d’aquesta població del Jussà, reivindica la història d’aquest nucli de Tremp a través d’un mural. L’obra, pintada a la cooperativa de Sant Antolí i a l’entrada del poble, rememora el passat de la població, en la qual entre els anys 1162 i 1851 van habitar membres de l’orde religiós i militar de Sant Joan de Jerusalem (també anomenat orde Hospitalari o de Malta).

Des de l’entitat van explicar que aquest any tenien pensat organitzar la Fira Hospitalera, però no va ser possible celebrar-la a causa de la crisi sanitària del coronavirus, encara que no descarten portar-ho a terme l’any que ve si la situació ho permet. Per aquest motiu, des de l’entitat van decidir impulsar el mural, pintat per l’artista Peter Alan, en el qual es pot veure el comte de Pallars Arnau Mir i la seua dona Òria d’Entença fent la donació del lloc a l’orde de l’Hospital perquè edifiquin el poble de Palau.

La Covid va impedir celebrar la primera Fira Hospitalera, però no descarten fer-la el 2021

A l’obra també pot veure’s la població tal com era antigament, amb muralles i torres, i una antiga tradició: la processó cap a Susterris, on hi havia una ermita de l’ordre, que tenia lloc cada 6 de maig.

tracking