SEGRE

ESNOTICIA

El Baix Segre clausura els centres d'aïllament tret de 3 casetes a Aitona

Torres de Segre recupera el pavelló després d'un mes i mig al no tenir positius || A la Granja d'Escarp i Massalcoreig no han arribat a funcionar mai

Ahir es va tancar el pavelló de Torres habilitat com a centre d’aïllament.

Ahir es va tancar el pavelló de Torres habilitat com a centre d’aïllament.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis del Baix Segre han desmantellat els centres municipals d’aïllament que van habilitar a l’inici de la campanya de la fruita per acollir temporers, ja fossin positius a la Covid-19, esperessin test o necessitessin un espai on passar la quarantena.

Torres de Segre va tancar ahir el pavelló habilitat per a aquesta finalitat, Soses i Alcarràs els van clausurar fa una setmana, i la Granja d’Escarp i Massalcoreig mai els van arribar a utilitzar, perquè la incidència de contagiat va ser mínima. Pel que fa al cas d’Aitona, el centre d’aïllament habilitat al pavelló municipal està tancat des de fa una setmana.

El pavelló de Torres de Segre ha estat gestionat juntament amb el consell i l’ONG Open Arms

Tanmateix, el consistori manté encara tres mòduls prefabricats oberts, amb capacitat per a sis persones, fins al 15 de setembre. També hi ha dos habitacions més al pavelló per si fos necessari. El municipi va arribar a tenir fins a divuit casetes habilitades a més del pavelló.

L’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, va apuntar que durant tota la pandèmia es va atendre unes quaranta persones i només en va caldre traslladar una a l’hospital Arnau de Vilanova per problemes respiratoris i febre alta. Va agrair la gestió que s’ha portat a terme juntament amb el consell del Segrià i l’ONG Open Arms, tant des del punt de vista de coordinació com de neteja de l’equipament. Els primers positius de coronavirus van arribar al pavelló de Torres el dia 18 de juliol i durant la tota la pandèmia s’han comptabilitzat un centenar de positius.

A Aitona també s’han atès més de quaranta persones durant tota la campanya de la fruita, una trentena a Soses i a Seròs, el màxim de persones ateses alhora va ser de vint-i-cinc, encara que durant tota la campanya aquesta xifra seria més elevada, segons va explicar l’alcalde, Josep Antoni Romia. A Alcarràs el centre està tancat des de dijous passat perquè no hi havia contagiats. “Els últims van ser d’una central de fruita i van acabar la quarantena dijous”, va explicar l’alcalde, Manel Ezquerra. Finalment, la Granja d’Escarp i Massalcoreig disposaven d’aquests equipaments però mai van arribar a atendre cap persona.

tracking