SEGRE

EQUIPAMENTS OBRES

L'Incasòl licita la potabilitzadora del polígon de Bell-lloc per 1,9 milions

Permetrà l'arribada d'empreses, ja que l'ajuntament havia parat les llicències

Imatge d’arxiu del cartell en què l’Incasòl oferia parcel·les.

Imatge d’arxiu del cartell en què l’Incasòl oferia parcel·les.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’Incasòl ha tret a licitació el projecte per dotar d’una planta potabilitzadora el polígon industrial Vinyes del Mig de Bell-lloc d’Urgell. Un pas més per aconseguir l’arribada de noves empreses a aquest sector industrial, propietat de l’empresa pública i ubicat al costat de l’autovia A-2, al seu pas per aquest municipi del Pla.

Es tracta d’un projecte d’urbanització per a la construcció de les infraestructures d’aigua potable d’aquest polígon, dotat amb 1,9 milions d’euros, i inclou diferents actuacions com les obres per captar per gravetat l’aigua del canal d’Urgell, a través d’una canonada que discorre en paral·lel per un camí fins als Alamús, i que omplirà una bassa de formigó amb una capacitat de 26.000 metres cúbics d’emmagatzematge. Així mateix, també preveu la construcció d’una estació de tractament d’aigua potable i un dipòsit cobert de regulació amb una capacitat de 1.500 metres cúbics. El projecte inclou la xarxa de distribució fins als diferents punts de servei de tota l’àrea industrial. Actualment, el polígon rep aigua de la xarxa municipal de Bell-lloc, que està al límit de la seua capacitat. De fet, el consistori va suspendre la concessió de llicències fins que el polígon no tingués llesta la planta potabilitzadora. El mes de juliol passat, l’ajuntament va aprovar el reglament que regula el sistema de sanejament d’aigües d’aquest sector. Aquest reglament estableix els paràmetres que han de complir les aigües que hi aboquen les empreses d’aquesta zona industrial del Pla d’Urgell.

L’execució de la potabilitzadora ha de permetre l’arribada de noves empreses. Fins al moment hi ha nou empreses que han adquirit sòl, algunes de les quals en procés d’implantació. La superfície total del sector suma un total de 189.213 metres quadrats.

tracking