SEGRE

DROGUES INVESTIGACIÓ

La 'maria' trobada a Camarasa tenia un campament de cuidadors

Els cinc detinguts a Fontllonga, ja a la presó, conreaven 3.200 plantes || “No esperàvem que la plantació fos d'aquesta dimensió”, diu la Guàrdia Civil

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 3.200 plantes de marihuana amb un pes de més de 1.800 quilos. Aquesta és l’espectacular decomís que la Guàrdia Civil va fer dilluns a la plantació de marihuana que va desmantellar a la vora del pantà de Camarasa a l’altura de Fontllonga, en una de les operacions més importants de l’any a Lleida contra el tràfic d’aquesta droga. El jutge de guàrdia de Balaguer també va dictar ahir presó per als cinc detinguts, tots ells homes d’entre 23 i 40 anys, de nacionalitat albanesa, sense domicili conegut i que vivien en un campament muntat per custodiar la plantació.

El capità en cap de la Guàrdia Civil a Balaguer, Joaquín Cruz, va explicar a aquest diari que “no esperàvem que fos una plantació d’aquesta dimensió. Les plantes, que eren de diferents mides, estaven repartides per l’interior del bosc, per la qual cosa creiem que era una plantació que tindria continuïtat”.

Quant als cinc detinguts, va comentar que “tenien un campament amb tres tendes per no haver de moure’s del lloc. Comptaven amb moltes provisions de menjar, cuina i tots els seus estris personals”.

El capità va afegir que “feia diversos mesos que els vigilàvem, però no podíem demorar més la intervenció perquè ja hi havia moltes plantes que superaven els dos metres, per la qual cosa estaven a punt de ser tallades per a l’assecatge”.

La quinzena d’agents que hi van participar també van decomissar eines per al cultiu, abonaments i insecticides, generadors elèctrics i un equip complet de bombes i mànegues, que captaven aigua del pantà, constituint un sistema de reg.

Quant a la destinació de la droga, el capità Cruz va afirmar desconèixer-ho, encara que va afegir que “estem satisfets perquè sabem que no arribarà al mercat il·lícit”. També va voler agrair la col·laboració dels Agents Rurals.

Més d’una vintena de persones van participar en l’operatiu La plantació estava situada entre Fontllonga i la Baronia de Sant Oïsme. Es trobava en un terreny amb senders escarpats, de molt difícil accés i repartida per llocs gairebé indetectables. “Per allà no hi passaven ni els excursionistes”, va comentar el capità Cruz.

Imatge de les dos llanxes pneumàtiques que van utilitzar els agents per transportar les plantes.

Imatge de les dos llanxes pneumàtiques que van utilitzar els agents per transportar les plantes.GUARDIA CIVIL

tracking