SEGRE

Un 39% dels inscrits en el cribratge massiu de Tàrrega són docents

Un total de 462 persones s'han apuntat a les proves PCR a la capital de l’Urgell

Sanitaris preparen material per al cribratge massiu a Tàrrega.

Sanitaris preparen material per al cribratge massiu a Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut realitza aquesta dilluns un cribratge massiu a Tàrrega en el que s’han inscrit un total de 462 persones, de les que un 39% (181 persones) són docents o personal laboral dels centres educatius del municipi. L’alcaldessa, Alba Pijuan, ha posat en valor aquesta elevada xifra ja que “davant la incertesa de l’inici del curs escolar, si a mitjans d’aquesta setmana podem saber els resultats, en cas que hi hagi algun asimptomàtic, podem ja tallar la cadena de transmissió del virus abans d’iniciar les classes”.

La primera edil de Tàrrega ha destacat la bona acollida del cribratge massiu ja que en només 48 hores es van apuntar 462 persones, a les que Salut els fa la prova PCR avui a l'Espai MerCAT, entre les 9:30 i les 13:00 hores i les 15:00 i les 19:00 hores. Ara s’ha habilitat una llista d’espera per valorar una possible segona jornada de cribratges massius.

Pijuan ha explicat que el cribratge massiu al municipi s’ha dut a terme després que el passat 25 d’agost Tàrrega arribés a un risc de rebrot de 733,21 punts. Segons l’alcaldessa, “des d’aleshores l’evolució ha estat positiva, ja que divendres passat el risc de rebrot havia baixat fins els 70,02 punts”. Malgrat això, durant les últimes setmanes d’agost van detectar un augment de casos entre el col·lectiu jove, pel que aquest crivellat anava dirigit especialment a joves d’entre 18 i 40 anys, persones que haguessin pogut haver estat en situacions de risc i docents i personal no docent dels centres educatius per oferir tranquil·litat a les famílies i als claustre davant un imminent inici del curs escolar.

Per la seua part, l’adjunt a la direcció del CAP de Tàrrega, Quim Díaz, va explicar que l’increment de positius a finals d’agost estava relacionat amb casos d’agrupacions familiars i no dispersos en la comunitat de la ciutat. En aquest sentit, va dir que després dels primers casos van dur a terme una tasca de rastreig de contactes i molts convivientes van sortir també positius. Segons Díaz, aquest va ser el motiu del repunt de casos en pocs dies, si bé una vegada fet aquest cribratge, els indicadors han anat baixant.

tracking